Au apărut normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 157/ 2020 privind acordarea unui ajutor financiar (sub formă de voucher) în valoare de 300 de lei pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță.

 

În data de 16 septembrie 2020, au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 849, Normele Metodologice pentru acordarea voucherelor în valoare de 300 de lei, acordate copiilor născuți în perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2014, care se legitimează pentru prima dată la un club sportiv deținător de certificat de identitate sportivă, în perioada 8 septembrie 2020 – 30 noiembrie 2020, în vederea practicării sportului de performanță.

Voucherele pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de echipament sportiv. Scopul acordării ajutorului financiar îl constituie încurajarea practicării sportului de performanţă.

Ordonanța de Urgență, Ordinul pentru aprobarea Normelor Metodologice privind acordarea unui ajutor financiar sub forma de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, documentele care trebuie completate de părintele/tutorele legal al copilului care se legitimează, precum şi documentul care trebuie completat de clubul ce depune solicitările la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret se regăsesc pe site-ul http://mts.ro/.

„Vă invităm să aplicați și să depuneți dosarele completate la sediul instituției noastre. Vă așteptăm!”, au transmis reprezentanţii DJST Călăraşi.