Conform informațiilor publicate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Călăraşi, doar un sfert dintre cei înscriși la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat au promovat, mai precis 25,62%.

În total, au promovat 134 de candidați, dintre care 77 din promoția curentă și 57 din promoțiile anterioare. 77 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 57 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de promovare pentru promoția 2019 – 2020 este de 25,75%, iar în cazul promoțiilor anterioare, ponderea candidaților promovați este de 25,45%.

La această sesiune s-au înscris 637 de candidați, însă prezenți au fost doar 523. Un candidat a fost eliminat pentru fraudă și nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni.

ISJ Călărași precizează că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.

Rezultatele înainte de contestații au fost afișate pe 2 septembrie în centrele de examen și online, acestea fiind anonimizate. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 5 septembrie 2020.