(foto: adevarul.ro)

Doi bărbaţi, în vârstă de 57, respectiv 52 de ani, din Călăraşi, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, după ce fiecare a fost prins în flagrant, în timp ce primeau sume mari de bani pretinse în schimbul promisiunii că vor interveni în soluţionarea unui dosar penal. Acţiunile de prindere în flagrant au fost organizate ca urmare a denunţului unei persoane cercetate pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul rutier, respectiv refuz de recoltare de probe biologice.

Prima acţiune de flagrant a fost organizată marţi, 28 ianuarie a.c., când ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Călăraşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, l-au prins pe unul dintre suspecţi, un bărbat în vârstă de 57 de ani în timp ce primea suma de 5.000 de lei de la denunţător, după ce l-a lăsat să creadă că are influenţă asupra ofiţerului de caz ce-i instrumentează dosarul penal, pe care a promis că îl va determina să-i înlesnească obţinerea unei soluţii favorabile şi să-i restituie permisul de conducere reţinut. Tot în acest scop, denunţătorul i-ar mai fi achitat bărbatului, în intervalul octombrie – decembrie 2019, sumele de 12.000 de lei, respectiv 9.600 de lei.

După audiere, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi a dispus cercetarea bărbatului prins în flagrant, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

În continuarea cercetărilor a fost identificat al doilea suspect în persoana unui bărbat în vârstă de 52 de ani, sens în care, miercuri, 29 ianuarie 2020, s-a organizat şi realizat prinderea în flagrant a acestuia în timp ce primea suma de 4.500 de lei de la primul suspect în schimbul promisiunii de a determina un funcţionar să înlesnească obţinerea unei soluţii favorabile în dosarul penal înregistrat faţă de denunţător.

Miercuri, 5 februarie a.c., procurorul de caz a dispus faţă de cel de-al doilea suspect luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă

În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Tehnic – Structura Centrală D.G.A. şi al Serviciului Operaţii – Structura Centrală D.G.A.