În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, în data de 14 octombrie 2020, la nivelul județului Călărași sunt 1.097 de cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19, dintre care 256 sunt active, 403 au fost declarate vindecate și 42 persoane au decedat.

O femeie, în vârstă de 93 de ani, având următoarele comorbidități: bloc ramura stângă, fibrilaţie atrială hipertensiune arterială, demență, a decedat la Spitalul Municipal Oltenița. De asemenea, un bărbat, în vârstă de  76 de ani, având următoarele comorbidități: bloc ramura dreaptă, hipertensiune arterială, a încetat din viaţă la Spitalul Municipal Oltenița.

În carantină la domiciliu sunt 594 de persoane, 158 de persoane sunt în izolare la domiciliu și 88 de persoane în izolare instituționalizată (internate).

Forțele de ordine, constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali, au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

„Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 -20:00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, a transmis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.