Doi jucători ai AHC Dunărea Călărași au fost convocați la echipa națională de handbal a României, conform site-ului formaţiei călărășene. Este vorba despre Gabriel Bujor și Gabriel Dumitriu.

Federația Română de Handbal a programat în intervalul 29 octombrie – 9 noiembrie 2020 cantonamentul lotului de seniori pentru meciurile de calificare la Mens Euro EHF 2022. Calificările vor începe în data de 5 noiembrie 2020 și se vor desfășura până la data de 2 mai 2021, națiunile luptând pentru 20 de locuri la turneul final din Ungaria și Slovacia, care se va disputa în perioada 13 – 30 ianuarie 2022.

Pe 5 noiembrie, naționala de handbal a României se va întâlni cu cea a Suediei, iar pe 8 noiembrie va juca împotriva celor din Muntenegru, în grupa a 8-a, iar din această grupă mai face parte și Kosovo. Următoarele meciuri se vor disputa la anul: pe 10 martie România va juca împotriva Kosovo, pe 13 martie urmând să aibă loc returul cu Kosovo, pe 28 aprilie se va disputa returul partidei cu Suedia și pe 2 mai cel cu Muntenegru.

Primele două echipe din clasamentul fiecărei dintre cele opt grupe, precum și cele mai bune patru echipe de pe locul trei, vor câștiga un loc la turneul final. Pentru a determina care sunt cele mai bune patru echipe de pe locul trei se va stabili un clasament general care va include toate cele opt echipe de pe locul trei, după finalizarea calificărilor.

De asemenea, în perioada 16 – 26 octombrie 2020, Federația Română de Handbal organizează la Plopeni pregătirea centralizată a lotului național de cadeți al României și Trofeul Carpați 2020 la cadeți. Selecționerul României la naționala de cadeți este antrenorul principal al AHC Dunărea Călărași, Gabriel Armanu. La Trofeul Carpaţi participă naționalele de cadeți ale Poloniei, Bulgariei și României.