În zilele de 24 şi 25 noiembrie, a avut loc, în oraşul Cluj-Napoca, prima ediţie a Cupei Mondiale de Culturism şi Fitness. La acest eveniment au fost prezenţi 173 de sportivi din 26 de ţări.

 

Echipa României a ocupat locul I pe naţiuni, cu un total de 72 de medalii, dintre care: 27 de aur, 25 de argint şi 20 de bronz. Din lotul României au făcut parte şi doi culturişti de la Clubul Sportiv (C.S.) Fortus Călăraşi, Florin-Gabriel Tămăşanu şi Viorel Arpăşanu.

În prima zi a competiţiei, sportivii călărăşeni au concurat la categoriile de juniori, obţinând rezultate foarte bune. Florin Tămăşanu a cucerit medalia de argint şi titlul de vicecampion la categoria culturism clasic juniori. Viorel Arpăşanu a câştigat medalia de bronz la categoria fitness masculin juniori.

În a doua zi a concursului, participând la aceleaşi categorii, dar la seniori, sportivii călărăşeni au obţinut următoarele rezultate: locul III la categoria culturism games clasic (Florin Tămăşanu) şi locul V la categoria fitness masculin (Viorel Arpăşanu).

„Sportivii călărăşeni au reprezentat cu cinste culorile României în ajunul serbării a o sută de ani de la Marea Unire. Le mulţumesc şi le doresc succes pe mai departe”, a declarat preşedintele C.S. Fortus Călăraşi, Nelu Başfalion.