În data de 20 octombrie 2017, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2017, la sediul Primăriei Municipiului Călărași, precum și la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Oltenița.

Pentru organizarea acestui eveniment, au fost contactaţi 473 de agenţi economici, care au oferit un număr de 602 locuri de muncă, dintre acestea 180 numai la nivelul județului Călărași. Locurile de muncă au fost adresate persoanelor fără experiență în muncă, cele mai multe dintre posturi fiind disponibile în domenii de activitate precum: confecţii textile, construcții, alimentaţie publică, servicii și comerț, agricultură, transporturi, precum și alte activități.

La cele două acţiuni au participat 12 angajatori, şase la Bursa organizată în Călărași și şase la Bursa de la Oltenița. Dintre aceștia enumerăm: SC Dorna Agri SA, ADR Sud Muntenia, Mac Design SRL, SC Vem SRL, Zafa SRL, Road Famili SRL.

Un număr de 99 de absolvenți ai promoției 2017 au participat la cele două acțiuni (46 la Călărași și 53 la Oltenița), iar în urma desfăşurării interviurilor cu agenţii economici, 38 de tineri au fost selectaţi pentru a ocupa un loc de muncă, în timp ce alți doi tineri absolvenți au fost încadrați pe loc în meserii/ocupații precum inginer mecanic şi linior.

Persoanele participante la Bursă, care nu dețineau nicio calificare, au avut posibilitatea de a se înscrie la unul dintre programele de formare profesională oferite gratuit de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi.

La acțiunea organizată la Călărași, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, prin Serviciul de Dezvoltare a Deprinderilor de Viață Independentă, a bifat acest eveniment prin prezența unui grup de tineri proveniți din centrele de plasament, însoțiți de educatorii săi. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost prezent la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, pentru a-şi prezenta oferta educaţională.