Doi tineri din municipiul Călărași au fost depistați de jandarmii călărășeni în zilele de 1 şi 3 martie a.c., având asupra lor o țigaretă și un grinder metalic ce conțineau fragmente vegetale uscate, susceptibile a avea efect psihoactiv. Astfel, în dimineața zilei de 3 martie, în jurul orei 00:15, atenția unui echipaj de jandarmerie, aflat în misiune de patrulare pe bulevardul Nicolae Titulescu, din municipiul Călărași, a fost atrasă de comportamentul suspect al unui tânăr, care la vederea jandarmilor a mărit ritmul de mers.

După efectuarea legitimării și a controlului corporal preventiv, asupra tânărului, în vârstă de 23 de ani, jandarmii au identificat un recipient metalic de mărunțit, de tip grinder în interiorul căruia se aflau fragmente vegetale de culoare galben – verzuie, susceptibile a avea efecte psihoactive. De asemenea, în data de 1 martie 2020, în jurul orei 21:00, jandarmii călărășeni au surprins, într-o zonă mai retrasă de pe bulevardul Republicii, din municipiul Călărași, un bărbat, în vârstă de 24 de ani, ce avea asupra sa o țigaretă confecționată artizanal cu fragmente vegetale pasibile a avea efecte psihoactive.

Conform declarațiilor celor doi tineri, produsele erau pentru consum propriu. Jandarmii le-au întocmit celor în cauză documentele de sesizare potrivit prevederilor procedurale, care au fost înaintate, împreună cu probele găsite asupra lor, autorităților competente pentru continuarea cercetărilor.