Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (B.C.C.O.) București – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (S.C.C.O.)  Călărași, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorail Călărași, au depistat doi tineri bănuiți de trafic de droguri de mare risc.

 

La data de 19 august 2020, polițiștii din cadrul B.C.C.O. București – S.C.C.O. Călărași, au realizat o prindere în flagrant pe raza municipiului Călărași, a unei persoane ce avea asupra sa cantitatea de 100 de grame de cannabis.

În cauză au fost efectuate trei percheziții domiciliare pe raza județului Călărași, ocazie cu care polițiștii au identificat și ridicat un cântar electronic de precizie și două telefoane mobile.

În cursul anului 2020, doi tineri în vârstă de 24, respectiv 25 de ani, au comercializat droguri de risc consumatorilor din județul Călărași.

Astfel, în urma probelor administrate, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, joi, 20 august, fiind prezentați magistraților din cadrul Tribunalului Călărași cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activități au fost angrenați și jandarmi.