În contextul epidemiei provocate de noul coronavirus, combinatul siderurgic Donalam, unul dintre cei mai mari angajatori din județul Călărași, se implică în furnizarea de echipamente medicale de maximă necesitate personalului medical și non – medical din județul Călărași. Compania a achiziționat echipamente în valoare de aproximativ 133.000 de euro pe care le va dona către Spitalul Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarianˮ Călărași, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbeiˮ al județului Călărași.

Au fost achiziționate 40.000 de măști de protecție de tip KN 95, din China, în valoare de aproximativ 80.000 de euro. Dintre acestea, 30.000 de măști vor fi donate spitalului, iar câte 5.000 vor fi donate către IPJ Călărași și către ISU Călărași. De asemenea, au fost achiziționate 11 monitoare modulare și un aparat mobil de ventilație, în valoare de 53.000 de euro, echipamente ce vor fi utilizate pentru susținerea și monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților adulți și copii internați în secția de terapie intensivă a spitalului.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului în rândul angajaților, Donalam a activat Celula de Urgență constituită la nivelul societății, care are ca atribuții stabilirea și implementarea măsurilor de siguranță în cadrul companiei, în conformitate cu recomandările autorităților. Compania a repartizat angajaților materiale de protecție (mănuși, măști, gel dezinfectant), a achiziționat termometre pentru măsurarea temperaturii corporale tuturor persoanelor care intră în incinta platformei industriale, iar spațiul de lucru este dezinfectat periodic. Mai mult, au fost blocate deplasările în/din exteriorul României, au fost restrânse vizitele către/de la clienți și furnizori și au fost definite reguli clare pentru conducătorii vehiculelor care ridică marfă. De asemenea, au fost achiziționate laptopuri pentru angajații cu activități compatibile lucrului de la domiciliu. În acest moment se lucrează la un plan de acțiune pentru situația în care lucrurile vor lua o amploare nedorită.