Problema micuţului David Cristian Geageac, un copil în vârstă de numai 6 luni, diagnosticat cu atrezie de căi biliare, a fost identificată de Fundaţia Ringier, care doreşte să-i întindă o mână de ajutor. Astfel, cu un simplu sms la 8828 cu textul David Cristian puteţi şi dumneavoastră să ajutaţi acest băieţel nevinovat, al cărui trup este chinuit de o boală destul de cruntă. Suma alocată cauzei este de 2 euro, iar banii se reţin o singură dată. Numărul și serviciile aferente sunt oferite gratuit și valabile în rețelele Vodafone, Orange și Telekom. Pentru suma de 2 euro nu se percepe TVA. Pentru micuţul David, fiecare zi este o bătălie pentru supraviețuire şi astfel trebuie să luptăm şi noi pentru a-l ajuta pe copil cu un simplu sms.4 ani, 160 de copii grav bolnavi aduşi pe calea vindecării, 4 milioane de lei strânşi din donaţii, acestea sunt cifrele programului “Ajută Copiii!”, lansat de Fundaţia Ringier în 2012. Astfel, fundaţia a intrat în cel de-al patrulea an de când identifică, susţine şi promovează poveştile unor copii care parcă au venit pe lume doar ca să lupte pentru viaţă, copii care duc uimiţi şi neajutoraţi bătălia cu boli teribile, în care, adesea, singurul sprijin le sunt părinţii. De asemenea, rolul Fundaţiei Ringier este de a-i înzestra pe copii cu armele potrivite luptei pentru supravieţuire. “Ajută copiii!” este principalul proiect umanitar al Fundaţiei Ringier. Înfiinţată în 2008, Fundaţia Ringier face parte din Grupul Ringier, cea mai mare companie media elveţiană şi cel mai mare grup de presă scrisă din România.

 

Transplantul hepatic este singura şansă a lui David pentru a supravieţui

 

David Cristian Geageac, în vârstă de numai 6 luni, este din Călăraşi şi a fost diagnosticat cu atrezie de căi biliare intrahepatice, un diagnostic destul de crunt, ce a pus stăpânire pe sufletul lui nevinovat. La două luni de la naşterea micuţului, părinţii au constatat că starea de sănătatea a acestuia nu era tocmai bună. Astfel, băieţelului i-au fost făcute mai multe investigaţii la Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Prof. Dr. A. Rusescu” din Bucureşti, fără a primi un diagnostic sigur. În cele din urmă, David a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Maria Sklodowska Curie” din Capitală. Acolo, micuţul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, în cadrul căreia i s-au făcut o colangiografie şi o biopsie hepatică. Medicii au stabilit diagnosticul de atrezie de căi biliare intrahepatice.  Pentru a supravieţui şi a se bucura de copilărie, băieţelul are nevoie de un transplant hepatic, intervenţie chirurgicală ce se poate realiza şi în ţara noastră, la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Transplantul hepatic este singura şansă a lui David pentru a supravieţui şi pentru a deveni un copil normal. În acest sens, oamenii cu suflet mare pot face donaţii pentru a-i reda băiatului, cu trupul chinuit de acest diagnostic destul de crunt, şansa la viaţă. Pe lângă intervenţia chirurgicală menţionată anterior, copilul trebuie hrănit cu Heparon Junior, un lapte care costă în jur de 200 de lei şi care îi ajunge micuţului doar trei zile. De asemenea, atât tratamentul, cât şi drumurile aproape săptămânale la spital implică mari costuri ce depăşesc bugetul familiei.

Persoanele care doresc să facă o faptă bună şi să contribuie la o copilărie fericită pentru David pot face donaţii în contul: RO20BRDE120SV18962311200, pe numele Alina Daniela Geageac.