În data de 1 martie 2021, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au oprit pentru control pe bulevardul Cuza-Vodă, din municipiul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Călărași.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentra ție alcoolică de 0,48 de miligrame pe litru alcool în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
„Atenție! Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 de grame pe litru alcool alcool pur în sânge (0,40 de miligrame pe litru alcool în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație”, au transmis poliţiştii rutieri.