Polițiștii au întocmit dosar penal unui bărbat care ar fi condus un autoturism sub influența alcoolului.

În ziua de 12 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Călărași au depistat un bărbat de 46 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul, deși consumase alcool. La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,12 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal unui bărbat care ar fi condus un autoturism, deși nu avea permis. În ziua de 12 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au depistat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Cuza-Vodă, județul Călărași, în timp ce conducea un autovehicul fără a poseda permis de conducere. Polițiștii au întocmit dosar penal.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se poate pedepsi cu închisoarea.