Polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au întocmit dosar penal unui bărbat care a condus un autoturism sub influența alcoolului.

 

La data de 5 februarie a.c., polițiștii au oprit, pentru control, pe bulevardul Mărășești, din municipiul Oltenița, județul Călărași, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Radovanu, județul Călărași.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,63 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„Conștientizați efectele consumului de alcool asupra organismului: scăderea percepției (în mod deosebit a percepției vizuale, prin reducerea dimensiunilor câmpului vizual) și a capacității de analiză (prin evaluarea incorectă a distanțelor și vitezelor de deplasare); instalarea unei stări de euforie și bravadă, care are drept urmare subestimarea pericolelor și riscurilor ce apar în trafic; scăderea concentrării și atenției (se instalează lipsa de vigilență); scăderea reflexelor și a vitezei de execuție a mișcărilor; de multe ori, pe un fond de oboseală, se instalează și o stare de somnolență foarte periculoasă”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi.