Poliţiştii au întocmit, în data de 18 februarie 2020, dosare penale pe numele a trei bărbați, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe strada Aleea Tineretului, din municipiul Călărași, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din localitate. Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, polițiștii au oprit pentru control pe strada Belșugului, din municipiul Călărași, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au depistat pe strada Slătioarei, din satul Cunești, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Grădiștea,  în timp ce conducea un autovehicul, deși nu poseda permis.

Poliţiştii atrag atenţia: „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se poate pedepsi cu închisoarea de la unu la cinci ani. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se poate pedepsi cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă”.