În perioada 14 – 18 ianuarie 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în mai multe domenii şi obiective de activitate, printre care se numără şi următoarele: agricultură, comerţ, baruri şi alte activităţi de servirea băuturilor, fabricarea produselor din carne, coafură, fabricarea pâinii, confecţii metalice, construcţii. În urma controalelor, inspectorii ITM Călăraşi au sancţionat 21 de angajatori şi au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei, din care 20.000 de lei pentru muncă la negru.

 

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 36 de angajatori. Doi dintre agenţii economici au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 25.000 de lei, din care 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 17 măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 23 de controale. 21 de angajatori au fost sancţionaţi. De asemenea, au fost aplicate 50 de avertismente şi 50 de măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficienţelor.