foto: www.ziaruldeiasi.ro

Listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor „Rabla” și „Rabla Plus” au fost publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

 

Ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 7 decembrie 2018, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul „Rabla”) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul „Rabla Plus”).

În această etapă, pentru Programul „Rabla” au fost acceptate 169 de dosare pentru 280 de autovehicule și o contestație pentru un autovehicul. Pentru Programul „Rabla Plus” au fost acceptate 45 de dosare pentru 142 de autovehicule (26 electrice hibride și 116 pur electrice). În judeţul Călăraşi, două dosare au fost acceptate în cadrul Programului „Rabla. Este vorba despre Primăria Comunei Şoldanu, finanţarea aprobată pentru un autovehicul fiind de 6.500 de lei, dar şi despre firma Media Print SRL, care va beneficia de o schemă de ajutor de minimis în valoare de 6.500 de lei, pentru un autovehicul.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro, la secțiunile aferente Programelor „Rabla” şi „Rabla Plus”.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/dealerilor auto validaţi în Programele „Rabla” și „Rabla Plus”, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției.