Pe data de 23 aprilie, în jurul orei 19:10, s-a produs un accident în care au fost implicate două autoturisme ale Poliției aflate în misiune. Accidentul s-a produs la intersecția dintre Bulevardul Republicii și strada Pompieri, cele două autoturisme ajungând pe trotuar; acest lucru a fost posibil din cauza nerespectării indicatorului „Stop” și neasigurarea la pătrunderea în intersecție de către unul dintre agenți. Niciun pieton nu se afla pe trotuar și nu a fost rănit, însă unul dintre agenți a suferit leziuni minore și a primit îngrijiri în ambulanță.

De la ce a pornit totul? Șoferul unui autoturism marca BMW nu a oprit la unul dintre filtrele constituite de Poliție pentru verificarea conformării cetățenilor la ordonanțele militare. Un echipaj a pornit în urmărire și, după ce șoferul autoturismului BMW a lovit o altă mașină, a fost cerut sprijinul altor echipaje. Când acesta a fost prins, i-a fost făcut un test de alcoolemie, rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool în aerul expirat. Șoferul a fost sancționat cu 1305 lei pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, cu 580 de lei pentru că nu a oprit la semnalele polițiștilor și cu 20 000 de lei pentru că nu deținea o declarație pe propria răspundere cu scopul deplasării, lucru obligatoriu pe durata aflării în vigoare a ordonanțelor militare; de asemenea, permisul i-a fost suspendat pentru 120 de zile.

Și cei doi polițiști care au intrat în coliziune au fost testați în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatele fiind negative. O a treia mașină, aflată în trafic în acel moment, a fost tamponată și zgâriată ușor de către agenți.

Imagine de la calarasipress.ro