Două săptămâni au mai rămas pentru înscrierea tinerilor la Programul MOL „Permis pentru viitor” prin care se oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere. Tinerii din mediile defavorizate pot depune proiecte până la data de 25 ianuarie 2019.

În cadrul programului se acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri din medii defavorizate, cărora existența permisului de conducere este un avantaj sau o condiție la angajare ori în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu. Se pot obţine permise la categoriile B, C, D, tractoare agricole și forestiere, tramvai, troleibuz.

La acest program se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, cu vârsta între 18 şi 25 ani, care: sunt la începutul carierei profesionale și/sau doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere; au un loc de muncă/se află în activitate și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea și/sau extinderea atribuțiilor de serviciu; au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie; din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.

În cadrul celor trei ediții ale programului de până acum, 51 de tineri au obținut permis de conducere, dintre care cinci din Călărași și alți 38 sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi. Detalii și formular de înscriere: http://pentrucomunitate.ro/web/index.php?option=com_content&view=article&id=733&Itemid=141&lang=ro.

Programul este organizat de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România.