Două săptămâni au mai rămas pentru înscrierea tinerilor la Programul MOL Permis pentru viitor” prin care se oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere.

Tinerii din mediile defavorizate pot depune proiecte până la data de 27 ianuarie 2018.

Prin programul “Permis pentru viitor” se oferă acoperirea cheltuielilor obținerii permisului de conducere de toate categoriile (școala de șoferi și costuri adiacente) pentru tinerii din mediile defavorizate, pentru care existența permisului este un avantaj sau o condiție în ocuparea unui loc de muncă.

Se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 ani, care: sunt la începutul carierei profesionale și/sau doresc să ocupe un loc de muncă și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere; au un loc de muncă sau se află în activitate, iar permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu; au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie; din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente. Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei C/CE este de 21 ani. Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 24 ani.

Programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România şi a ajuns la ediţia a treia. Fondul programului este de 75.000 de lei.