Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi informează că sunt disponibile două sute de locuri de muncă în domeniul agricol, în Spania, prin intermediul reţelei Eures.

 

50 de locuri de muncă în domeniul agricol (recoltare fructe)

 

Firma Fresgilera S.L. din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva, Spania oferă 50 de locuri de muncă în agricultură la recoltarea următoarelor fructe: căpșuni, nectarine, afine. Muncitorii vor lucra în câmp, la culesul fructelor (căpșuni, nectarine, afine). Cerințe: programul de lucru: 08:00 – 15:00; pauză de masă: o jumătate de oră; limba străină nu se solicită; salariul este de 38 de euro net net pe zi.

Beneficii și alte condiții: cazare contracost: 40 de euro pe lună; transportul (dus) va fi plătit de lucrător, iar transportul (de reîntoarcere) va fi plătit de companie (la terminarea contractului). Durată contract: 20 februarie 2019 – 20 iunie 2019.

Mod de aplicare: persoanele care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinatate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă”, copie diplomă studii, cazier judiciar. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20 februarie 2019. Data și locația bursei se vor comunica la o dată ulterioară.

 

150 de locuri de muncă la recoltare şi ambalare fructe

 

Grupul de firme Queralt din regiunea Lleida, Spania, care oferă cele 150 de locuri de muncă în agricultură, este compus din mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor (mere, cireșe, nectarine, caise).

Descriere loc de muncă: muncitorii vor lucra în câmp la cules fructe (mere, cireșe, nectarine, caise), curățat pomi, în fabric, la aranjarea fructelor în lăzi și casserole.

Cerințe: sunt oferite 150 de locuri de muncă după cum urmează: o sută de femei pentru munca în câmp și ambalat în depozit şi 50 de bărbați pentru munca în câmp, din care un șofer de autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D + atestat); doi șoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C+E și atestat) și doi tractoriști; limba straină nu se solicită; salariul este de 6,25 de euro brut pe oră (pentru lucrul în câmp) şi 5,96 de euro brut pe oră (pentru lucrul în fabrică).

Beneficii și alte condiții: transportul dus – întors Spania îl plătește muncitorul. Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10% din salariu în primul an și în al doilea an 5% din salariu. Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primesc set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual (în cazul pierderii acestuia, se plătește).

Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE). Durată contract: aprilie – septembrie 2019 cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Mod de aplicare: persoanele care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Călărași pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă”, copie diplomă studii, cazier judiciar. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 01 aprilie 2019. Data și locația bursei se vor comunica la o dată ulterioară.