În perioada 15 – 27 noiembrie, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Călăraşi a desfăşurat o campanie de informare privind înfiinţarea punctelor gastronomice locale. Obiectivul campaniei este acela de a aduce la cunoștința publicului larg detalii despre aceste unități de alimentație publică de tip familial și de a oferi celor interesați argumente pentru a deveni proprietarii unui punct gastronomic local. Cei interesați vor fi informați asupra cadrului tehnic aplicabil, a normelor și condițiilor de igienă ce trebuie respectate.

La întâlnirile organizate de DSVSA Călăraşi au fost înmânate materiale informative. De asemenea, pe pagina web a Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi, www.calarasi.dsvsa.ro, persoanele interesate pot afla informatii utile prin materialele postate despre aceste categorii de unităţi de alimentaţie publică denumite “Puncte Gastronomice Locale”, în scopul informării în vederea evaluării şi înregistrării sanitare veterinare.

De menţionat că orice proprietar de gospodărie care doreşte să ofere preparate tradiţionale din bucătăria proprie o va putea face numai prin puncte gastronomice locale.

DSVSA Călăraşi informează cetățenii interesați de condițiile care trebuie îndeplinite pentru a-şi înființa unităţi de alimentaţie publică de tipul „Puncte Gastronomice Locale”, locuri autorizate unde se prepară şi se servesc cu precădere alimente furnizate de producători locali, ce pot fi reprezentate de bucătăriile particulare din locuinţele familiale care pot fi incluse în circuitul turistic/gastronomic din cadrul zonelor/regiunilor turistice cu tradiţii gastronomice recunoscute şi care nu sunt încadrate ca pensiuni turistice, hoteluri, moteluri.
Pentru alte detalii și pentru a fi incluşi ȋn baza de date creată la nivelul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi, dar şi pentru a beneficia de informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la numerele de telefon 0242/213.676, fax : 0242/311.127, adresa de e-mail: office-calarasi@ansvsa.ro sau la Serviciul Catagrafie, Înregistrare, Evaluare, Traces din cadrul DSVSA Călăraşi.