Duminică va avea loc concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie

Organizarea concursului de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie a intrat în linie dreaptă.
Concursul va avea loc în data de 15 noiembrie 2020 și se va desfășura în cele şase centre universitare tradiționale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, dar în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.
În sesiunea din 2020, se înregistrează un număr record de candidați, respectiv 11.948 (6.396 medicină, 3.008 medicină dentară, farmacie 2.544) care vor concura pe un număr de 7.061 de locuri și posturi scoase pe pe cele trei domenii de pregătire astfel: 4.518 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1.219 locuri și posturi pentru medicină dentară și farmacie, un număr de 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiției și MAI.
Echipele ministerului și a centrelor universitare implicate în organizare fac eforturi pentru ca, la ora începerii concursului, toate condițiile impuse de situația epidemiologică să fie întrunite. O provocare o reprezintă și numărul record de candidați înscriși. Sunt prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat. Pe durata desfășurării examenului purtarea măștii medicale va fi obligatorie. Sunt prevăzute circuite distincte pentru intrare/ieșire din sălile de concurs. Se va măsura  temperatura la intrarea în săli și vor fi asigurate substanțe dezinfectante pentru mâini și suprafețe.  Sunt alocate un număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice, precum și asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.
În sesiunea 2020, cifra de școlarizare a fost suplimentată cu 961 de locuri pentru  acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialişti în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contextul pandemiei de SARS-CoV-2. Totodată în 2020 s-a avut în vedere  asigurarea cu specialiști pentru programele naționale de oncologie și depistarea afecțiunilor oncologice, acordarea asistenței medicale pentru copii, precum  și necesitatea formării unui număr sporit de specialiști care să trateze bolile cardiovasculare și ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe.
Și în acest an, toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, vor fi admiși.
La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.
Toate informațiile vor fi afișate pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro


Related Posts

Ghidul de finanțare pentru spitale, lansat în consultare publică

Ghidul de finanțare pentru spitale, lansat în consultare publică

148.800 de doze de vaccin AstraZeneca au sosit în țară

148.800 de doze de vaccin AstraZeneca au sosit în țară

Până la data de 24 februarie 2021, în judeţul Călăraşi, s-au vaccinat împotriva Covid-19 13.868 de persoane

Până la data de 24 februarie 2021, în judeţul Călăraşi, s-au vaccinat împotriva Covid-19 13.868 de persoane

Până la data de 23 februarie 2021, în judeţul Călăraşi, s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 13.566 de persoane

Până la data de 23 februarie 2021, în judeţul Călăraşi, s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2 13.566 de persoane

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com