Dumitru Coarnă: „Premierul și-a plătit prețul pentru alegerea în funcția de președinte al partidului”

În data de 7 octombrie 2021, Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Călărași a susținut o conferință de presă la care au fost prezenți senatorul Nicușor Cionoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași Mihăiță Beștea, și deputatul Dumitru Coarnă. Subiectele discutate au fost: gestionarea pandemiei, investițiile realizate de Consiliul Județean Călărași și despre banii primiți de primării din fondul de rezervă al Guvernului.

Senatorul Nicușor Cionoiu a vorbit despre situația cu care se confruntă medicii și a ținut să le mulțumească.

„Aș vrea să aduc mulțumirile mele cadrelor medicale, tuturor și fiecăruia în parte, pentru tot ceea ce fac ei în acest moment în Călărași. Există un salt calitativ extraordinar de mare care se întâmplă în acest moment în Călărași, dar această pandemie face ca acești oameni să fie supraaglomerați. Avem probleme mari! Avem probleme pe care cred, în acest moment, datorită faptului că avem un manageriat bun, avem doctori care au venit și sunt cu mult mai mulți decât anii trecuți, putem în acest moment să spunem că trebuie neapărat să acordăm un respect deosebit acestor oameni. Vreau să îi mulțumesc pe această cale managerului, directoarei, directoarei medicale, infirmierelor, asistentelor și tuturor doctorilor care participă necontenit la acest fenomen. Sunt foarte mulți tineri care, în acest moment, sunt afectați, sunt foarte mulți tineri care se zbat între viață și moarte, apreciez dedicația și efortul cadrelor medicale și aș vrea, pe cât posibil, să cred că această pandemie va dispărea cât mai repede!”, a declarat senatorul.

Mihăiță Beștea a vorbit despre investițiile pe care Consiliul Județean Călărași le-a realizat în zona Olteniței precum Drumurile Județene 402 și 403, care să înlesnească transporturile agricole, și despre podul peste râul Argeș din Șoldanu.

„Acest Drum Județean 402, care a creat legătura cu Fundulea, oferă și un acces rapid către Autostrada Soarelui. O altă investiție în derulare, cu un termen de realizare un pic mai lung, Drumul Județean 403, unde au început lucrările de modernizare. Sperăm ca realizarea acestui drum să se facă în condiții optime”, a menționat vicepreședintele Consiliului Județean.

Deputatul Dumitru Coarnă a atras atenția, în contextul creșterii prețurilor la energie, că „dacă nu se intervine la timp, prin plafonare, lucrurile vor evolua extrem de complicat pentru consumatorii persoane fizice și persoane juridice”.

Dumitru Coarnă acuză Guvernul că, la alocarea către primării a sumelor din fondul de rezervă, acesta „și-a bătut joc” de primăriile PSD. Acesta spune că sunt discuții pentru atacarea acestei hotărâri în contencios administrativ.

„Premierul, prin această hotărâre de guvern, încalcă orice regulă de bun simț și sfidează. Acum, premierul și-a plătit prețul pentru alegerea în funcția de președinte al partidului. Eu sper ca președintele să înțeleagă rolul de mediator și de jucător constituțional pe care îl are, să depășească acele probleme personale pe care le are cu USR, cu PSD”, a adăugat deputatul.