În anul care recent s-a încheiat, Dunărea Călăraşi a disputat efectiv 33 de jocuri în campionatul Ligii a 2-a. A obţinut, pe teren, 22 de victorii (alte trei, toate în primăvară, prin neprezentare), şapte remize şi patru înfrângeri.
„Galben – albaştrii” au înscris, efectiv, 64 de goluri, primind 30. Anul fotbalistic 2017 a început pentru Dunărea pe 24 februarie. Într-un meci contând pentru etapa a 22-a a ediţiei 2016 – 2017, echipa antrenată de Adrian Mihalcea a remizat, scor 2 – 2, în deplasare cu CS Mioveni. A urmat o nouă remiză, de data asta acasă, cu FC Braşov, scor 1 – 1. După două egaluri, Dunărea Călăraşi a reuşit două victorii consecutive: 3 – 2, pe teren propriu cu Luceafărul Oradea şi 1 – 2, în deplasare cu CS Afumaţi. Prima înfrângere este suferită în data de 8 aprilie 2017, în Colentina, Juventus, formaţie care avea să promoveze la finele sezonului, câştigând cu 1 – 0. Eşecul n-a lăsat urme, ba dimpotrivă. Au urmat trei jocuri, toate încheiat cu victoria “galben – albaştrilor”, acestora adăugându-li-se şi victoria prin neprezentarea celor de la Unirea Tărlungeni, echipă retrasă din competiţie la jumătatea sezonului. A doua înfrângere din miniretur este provocată de ASU Poli, care a câştigat la Timişoara cu scorul de 4 – 1, deşi Dunărea Călăraşi a deschis prima scorul.
Până la final, elevii lui Mihalcea şi-au mai trecut în cont patru victorii, din care două pe teren şi alte două prin neprezentare. Bilanţul e destul de bun. În 15 jocuri, Dunărea Călăraşi a obţinut zece victorii (trei prin neprezentare), trei egaluri şi doar două înfrângeri. Golaverajul este la fel de bun, 30 – 14.
Clasată la final pe 7, cu 56 de puncte, Dunărea Călăraşi este revelaţia minireturului, ocupând într-un clasament ad – hoc locul 3, după Juventus şi Sepsi. În vară, Adi Mihalcea s-a retras şi a plecat la Arad, locul său fiind luat de Adrian Iencsi, care nu a rezistat decât o etapă. În runda inaugurală a noului sezon, Dunărea Călăraşi a suferit o înfrângere destul de „severă”, cedând la Clinceni cu 4 – 1, deşi a condus la pauză cu 1 – 0, graţie golului marcat de proaspăt venitul Silviu Pană, în minutul 28.
Iencsi a demisionat, iar preşedintelui Bogdan Leu i se retrage sprijinul de către Consiliul Director. Preşedintele interimar, Florin Brişan, era în căutare de antrenor şi preţ de două etape, formaţia era condusă de pe margine de secunzii Ion Manu şi Mirel Condei. Dunărea a terminat la egalitate partida cu CS Mioveni, de la Călăraşi, din etapa a 2-a, scor 1 – 1, şi a pierdut greu la Sibiu, acolo unde Hermannstadt s-a impus, scor 2 – 1, cu un gol marcat în ultimele secunde ale prelungirilor.
Criza de pe banca tehnică a luat sfârşit odată cu instalarea ca antrenor principal a lui Dan Alexa care va veni la Călăraşi, însoţit de colabortatorul său de la Târgu Mureş şi Chiajna, Costel Ilie.
Revirimentul era vizibil. Dunărea a obţinut zece victorii la rând, trecând succesiv de CS Baloteşti (acasă), CS Afumaţi şi Sportul Snagov (ambele în deplasare), Olimpia Satu Mare (acasă), UTA Arad (deplasare), Pandurii Târgu Jiu (acasă), ASU Poli (deplasare), Ştiinţa Miroslava (acasă), Foresta Suceava (deplasare) şi Luceafărul Oradea (acasă).
Prima remiză în „epoca Dan Alexa” a fost înregistrată la Timişoara, pe 28 octombrie, Ripensia şi Dunărea încheind la egalitate, 1 – 1.
Urmează victoriile succesive, pe teren propriu, cu ASA Târgu Mureş (scor 3 – 0) şi cu FC Argeş (scor 2 – 1), dar şi egalurile din deplasare cu Dacia Brăila (scor 1 – 1) şi Chindia Târgovişte (scor 2 – 2).
În ultima etapă a turului, „galben – albaştrii” au trecut şi de Metaloglobus cu 1 – 0. Imediat a început returul, Dunărea Călăraşi luându-şi revanşa în faţa ilfovenilor de la Academica Clinceni, scor 4 – 0.
Echipa noastră a încheiat anul acolo unde l-a şi început. La Mioveni, Dunărea n-a mai remizat, ci a obţinut o victorie clară, scor 3 – 1, în faţa unui adversar care ne-a condus la pauză.
Au fost, în total, 18 meciuri consecutive fără înfrângere (15 victorii şi trei egaluri), toate în mandatul lui Dan Alexa.
Dunărea Călăraşi a încheiat anul pe primul loc în topul Ligii a 2-a obţinând 15 victorii, patru egaluri şi două înfrângeri, golaverajul fiind pozitiv, 43 – 16.
În Cupă, Dunărea a fost eliminată, însă în etapa a 4-a de Unirea, la Slobozia cu 2 – 1, fiind singurul eşec din mandatul lui Dan Alexa. (sursa: afcdunareacalarasi.ro)

Rezultatele obţinute de Dunărea în 2017

Etapa a 22-a CS Mioveni – Dunărea Călăraşi scor 2 – 2
Etapa a 23-a Dunărea Călăraşi – FC Braşov scor 1 – 1
Etapa a 24-a Dunărea Călăraşi a stat
Etapa a 25-a Dunărea Călăraşi – Luceafărul Oradea scor 3 – 2
Etapa a 26-a CS Afumaţi – Dunărea Călăraşi scor 1 – 2
Etapa a 27-a Dunărea Călăraşi – Sepsi OSK scor 0 – 0
Etapa a 28-a Juventus Bucureşti – Dunărea Călăraşi scor 1 – 0
Etapa a 29-a Dunărea Călăraşi – Satu Mare scor 2 – 0
Etapa a 30-a Academica Clinceni – Dunărea Călăraşi scor 1 – 4
Etapa a 31-a Unirea Tărlungeni – Dunărea Călăraşi scor 0 – 3 (N)
Etapa a 32-a Dunărea Călăraşi – UTA BD scor 1 – 0
Etapa a 33-a ASU Poli Timişoara – Dunărea scor 4 – 1
Etapa a 34-a Dunărea Călăraşi – CS Baloteşti scor 2 – 1
Etapa a 35-a Dunărea Călăraşi a stat.
Etapa a 36-a Dunărea Călăraşi – Chindia Târgovişte scor 3 – 1
Etapa a 37-a Râmnicu Vâlcea – Dunărea Călăraşi scor 0 – 3 (N)
Etapa a 38-a Dunărea Călăraşi – Foresta Suceava scor 3 – 0 (N)

Lotul Dunării Călăraşi în minireturul sezonului 2016 – 2017

Portari: Cezar Lungu, Gabriel Popa, Ștefan Păun
Fundaşi: Ionuţ Țenea, Florin Ibrian, Silviu Matei, Bogdan Șandru, Ștefan Mardare, Bogdan Stancu, Ştefan Nedelcu, Daniel Mihai
Mijlocaşi: Bogdan Danciu, Gabriel Preoteasa, Alexandru Cincă, Cristian Pușcaș, Rafael Licu, Bodo Kanda, Alexandru Ciocâlteu, Călin Cristea, Alexandru Dincă
Atacanţi: Valentin Balint, Mircea Ştefan, Cătălin Țîră, Alexandru Avram, Gabriel Toma

Rezultatele obţinute de Dunărea Călăraşi în ediţia 2017 – 2018

Tur

Etapa a 1 Academica Clinceni – Dunărea Călăraşi scor 4 – 1
Etapa a 2-a Dunărea Călăraşi – CS Mioveni scor 1 – 1
Etapa a 3-a Hermannstadt – Dunărea Călăraşi scor 3 – 1
Etapa a 4-a Dunărea Călăraşi – CS Baloteşti scor 2 – 1
Etapa a 5-a CS Afumaţi – Dunărea Călăraşi scor 0 – 1
Etapa a 6-a Sportul Snagov – Dunărea Călăraşi scor 0 – 1
Etapa a 7-a Dunărea Călăraşi – Satu Mare scor 5 – 1
Etapa a 8-a UTA Arad – Dunărea Călăraşi scor 0 – 1
Etapa a 9-a Dunărea Călăraşi – Pandurii Tg. Jiu scor 3 – 1
Etapa a 10-a PoliTimişoara – Dunărea Călăraşi scor 0 – 1
Etapa a 11-a Dunărea Călăraşi – Ştiinţa Miroslava scor 6 – 0
Etapa a 12-a Foresta Suceava – Dunărea Călăraşi scor 0 – 2
Etapa a 13-a Dunărea Călăraşi – Luceafărul scor 1 – 0
Etapa a 14-a Ripensia – Dunărea Călăraşi scor 1 – 1
Etapa a 15-a Dunărea Călăraşi – Târgu Mureş scor 3 – 0
Etapa a 16-a Dacia Unirea – Dunărea Călăraşi scor 1 – 1
Etapa a 17-a Dunărea Călăraşi – FC Argeş scor 2 – 1
Etapa a 18-a Chindia – Dunărea Călăraşi scor 2 – 2
Etapa a 19-a Dunărea Călăraşi – Metaloglobus scor 1 – 0

Retur
Etapa a 20-a Dunărea Călăraşi – Academica scor 4 – 0
Etapa a 21-a CS Mioveni – Dunărea Călăraşi scor 1 – 3

Dunărea/Lot jucători tur

Portari: Cezar Lungu, Gabriel Popa, Rareş Şerban
Fundaşi: Ionuţ Ţenea, Ştefan Mardare, Bogdan Şandru, Florin Ibrian; Marius Tomozei, Bogdan Manole, Aboubacar Gassama, Silviu Matei, Emil Sibiceanu, Daniel Mihai
Mijlocaşi: Bogdan Danciu, Gabriel Preoteasa, Andrei Puşcaşu, Silviu Pană, Marian Drăghiceanu, Bodo Kanda, Florin Niculae, Alexandru Dincă, Cristian Puşcaş, Alexandru Roşca, Călin Cristea, Vali Munteanu, Bogdan Vasile, Andre Mesquita
Atacanţi: Valentin Alexandru, Gaetano Missi Mezu, Gabriel Toma, Alexandru Pop, Gelu Velici.