Preşedintele executiv al clubului Dunărea Călăraşi, Florin Brişan, a anunţat vineri, 5 octombrie, că a semnat un parteneriat cu societatea Romerica, condusă de omul de afaceri Marian Petre Miluţ, în baza căruia echipele din cadrul AFC Dunărea 2005 Călăraşi (seniori şi cele de juniori A şi B) se vor putea antrena şi vor putea disputa meciuri oficiale pe terenurile din incinta Prefab Arena, bază concesionată de firma anterior menţionată.

„Miercuri (n.r. – 3 octombrie), am reuşit să semnez cu Romerica un parteneriat valabil, în primă fază până în vara anului viitor, pentru cedarea în folosinţă gratuită a bazei Prefab Arena de la Modelu, însemnând un teren cu iarbă de dimensiuni normale, un teren sintetic, vestiare şi spaţiile anexe. Ne va ajuta foarte mult în desfăşurarea activităţii noastre în bune condiţii”, a declarat Brişan.

„Ei vor asigura paza pe timp de noapte, iar noi întreţinerea terenurilor. N-am făcut un calcul privind costurile, dar întreţinerea va fi suportată din sponsorizările pe care le vom primi din partea unor firme. Baza va fi utilă pentru echipa de seniori pentru desfăşurarea şedinţelor de antrenament. Juniorii A şi B vor disputa acolo partidele oficiale din campionat, noi făcând deja solicitarea către federaţie pentru ca terenul să fie omologat”, a adăugat preşedintele clubului călărăşean.

Şi tehnicianul Dan Alexa a salutat semnarea parteneriatului, subliniind că echipa avea mare nevoie de un teren bun de antrenament.

„Echipa avea nevoie de un astfel de teren. Am suferit foarte mult din acest punct de vedere, deoarece terenul 2 de antrenament s-a deteriorat foarte mult. Şi, în consecinţă, ne-a fost greu să ne antrenăm. Un teren de antrenament este la fel de important ca unul de joc oficial”, a spus Dan Alexa.

„Vreau să mulţumesc primarului de la Modelu şi celor de la Independenţa pentru că ne-au dat posibilitatea să ne pregătim acolo. Ne-au ajutat şi ne-au susţinut câteva săptămâni bune. Nu în ultimul rând, îi mulţumesc şi domnului Miluţ pentru că aveam nevoie de acest parteneriat. Ca antrenor, îmi doresc să fac antrenamente în condiţii bune. Iar faptul că s-a reglat acest lucru este foarte important”, a afirmat tehnicianul principal al echipei Dunărea Călăraşi. (sursa: afcdunareacalarasi.ro)