Companiile E-Distribuție continuă să desfășoare activitățile tehnice și operative pentru a asigura continuitatea distribuției de energie electrică în condiții de siguranță, în special pentru instituțiile critice, precum spitale și centre de carantină. În același timp, au fost luate măsuri pentru a minimiza disconfortul clienților ca urmare a lucrărilor programate, acestea fiind reduse la cele care sunt necesare pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și a alimenta clienții cu energie electrică în bune condiții, conform prevederilor din Decretul președintelui României nr. 195/16.03.2020, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 212/16.03.2020.  Reprezentanții regretă neplăcerile resimțite de clienți în cazurile în care aceste lucrări, efectuate pentru a preveni eventuale probleme în alimentare, perturbă temporar activitățile acestora. Colaborează cu autoritățile locale, dar și cu alte utilități, astfel încât să nu existe congestionări și să se minimizeze impactul.

Pentru a consulta întreruperile programate și a lua măsurile necesare (rezerve de apă, planificarea activităților etc.), clienții au la dispoziție pagina https://www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent.html. Harta este actualizată din 30 în 30 de minute.

În efortul de a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19 și de a proteja sănătatea clienților, angajaților și a comunităților deopotrivă, începând cu 16 martie, activitatea cu publicul a centrelor de relații cu clienții E-Distribuție a fost suspendată. În plus, E-Distribuție a luat și decizia de a opri activitatea de citire a contoarelor acolo unde acestea se află în interiorul locuințelor, urmând să efectueze citiri doar in cazul contoarelor amplasate în afara proprietăților. În contextul actual, când fiecare dintre noi poate lua câteva măsuri de prevenție pentru menținerea sănătății tuturor, este importantă de asemenea transparența, astfel încât să fim cu toții în siguranță. De aceea, conform informării autorităților din domeniul sănătății, compania roagă clienții să anunțe eventuale suspiciuni de contaminare către echipele care sunt chemate pentru intervenții neprogramate, pentru ca acestea să poată lua măsuri de protecție. La rândul lor, echipele E-Distribuție care efectuează lucrări pe teren sunt instruite să ia toate măsurile necesare și sunt dotate cu echipament de siguranță (mască, ochelari şi mănuși).