E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat au decis suspendarea temporară a activităților care presupun contactul direct cu publicul în perioada următoare și încurajează clienții să utilizeze canalele alternative de comunicare. În efortul de a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19 și de a proteja sănătatea clienților, angajaților și a comunităților deopotrivă, luând în același timp în considerare și măsurile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, începând cu 16 martie, activitatea cu publicul larg a centrelor de relații cu clienții E-Distribuție va fi suspendată.

Companiile E-Distribuție asigură clienții că vor continua să desfășoare toată activitatea tehnică și operativă în aceleași condiții, în timp ce echipele de tehnicieni sunt gata să intervină pentru orice probleme care ar putea apărea în această perioadă. Mai mult, au fost stabilite măsuri suplimentare de sprijin pentru instituțiile sanitare, precum spitale și centre de carantină, pentru a asigura continuitatea distribuției de energie electrică.

Astfel, în perioada următoare, compania a pus la dispoziția clienților pentru solicitările legate de racordarea la rețea următoarele numere de telefon, de luni până vineri în intervalul 08:00 – 16:00: Muntenia – 0372/115.733, Banat – 0372/565.215, Dobrogea – 0372/415.303. În plus, clienții pot folosi și următoarele canale alternative de comunicare: clienții pot accesa www.e-distributie.com pentru a iniția și gestiona online cereri de racordare. Platforma le permite utilizatorilor să urmărească procesului de racordare, din momentul în care clientul depune cererea de racordare, în zona Contul meu, până la încheierea contractelor de  furnizare/distribuție și punerea sub tensiune a instalației de racordare. Aici clienții pot încărca documentele aferente cererii de racordare și pot afla informații privind evoluția cererii lor, un serviciu online transparent, disponibil 24 din 24 de ore.

În același timp, interfața din zona Contul meu permite o accesare mai ușoară a tuturor serviciilor online cu care utilizatorii erau deja obișnuiți, precum cele legate de Avizul de amplasament, Informații POD (despre locul de consum), Informații despre consum, Istoric citiri, Sesizări sau Servicii online legate de Contract.

Pentru solicitări cu privire la alimentarea cu energie electrică, clienții au la dispoziție următoarele numere gratuite, disponibile non-stop – 0800/070.444 pentru zona Banat (județele Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș-Severin), 0800/070.555 pentru județele Dobrogea (județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași) și 0800/070.888 pentru județele Muntenia (București, precum și pentru județele Ilfov și Giurgiu ).

Mai mult, următoarele adrese de e-mail sunt disponibile pentru reclamații legate de distribuția de energie – reclamatii.banat@e-distributie.com, reclamatii.dobrogea@e-distributie.com, reclamatii.muntenia@e-distributie.com.

Clienții pot verifica statusul întreruperilor în alimentarea cu energie electrică pe o hartă dedicată care este actualizată din 30 în 30 de minute – https://www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent.html.

Pentru orice alte cerințe legate de serviciile de distribuție de energie electrică, precum măsură, rețea etc., clienții pot completa formularul de contact disponibil la adresa: https://www.e-distributie.com/ro/contact.html.