Colegiul „Barbu Ştirbei” Călăraşi a câştigat Concursul Național de Știință și Tehnică „Florin Vasilescu”. Ajuns la cea de-a XX-a ediţie, competiţia a reunit participanţi din București, Călărași, Oltenița, Tulcea, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Roșiorii de Vede, Lehliu Gară și Tutrakan (Bulgaria). Timp de câteva luni, echipe de elevi şi profesori au lucrat la realizarea unor proiecte interdisciplinare pentru a participa la binecunoscutul concurs. Au existat trei subsecţiuni: protecția mediului și surse regenerabile de energie; inovație și creație tehnologică pentru viitor; proiecte de dotare a laboratoarelor didactice. În cadrul competiţiei au fost prezentate 20 de proiecte.

Juriul a decis că cel mai bun proiect prezentat a fost cel al echipei din cadrul Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei” Călăraşi, denumit „Hexapod multiutilitar”. Elevii călărăşeni care au reuşit perfomanţa de a ieşi învingători sunt: Mihăiţă Cătălin Pavel, Radu Andrei Dumitrescu, Camil Popa Nica.

Cele 20 de lucrări au fost jurizate de profesor universitar doctor Claudia Simonescu, de la Universitatea Politehnică din București, cercetător doctor Carmen Bostan, de la Institutul de Științe ale Educației București, fizician doctor Radu Vasilache, director la Canberra Packard România și profesor Tiberiu Berger, reprezentant al Fundației GIIF – Filiala Oradea.