AHC Dunărea Călărași a disputat la Sfântu Gheorghe, în sistem turneu, primele trei partide din noul sezon al Ligii Zimbrilor. Marți, 15 septembrie, în prima etapă, călărășenii au pierdut în fața handbaliștilor de la HC Buzău cu scorul de 20 – 21, apoi miercuri, 16 septembrie, au jucat cu CSM Bacău, meci pe care de asemenea l-au pierdut, scor final 26 – 32.

Însă echipa Dunărea Călărași a reușit să se impună joi, 17 septembrie, în fața formaţiei nou promovate, CSM Botoșani. Scorul final a fost de 35 – 28, după ce la pauză echipele se aflau la egalitate, cu 15 goluri marcate de fiecare. Au marcat pentru călărășeni Florin Dospinescu și Gabriel Dumitriu – câte 7 goluri, Gabriel Bujor – 6 goluri, Dragoș Hanțaru – 5 goluri, Amin Yousefinezhad – 4 goluri, Vlad Rusu și Ionuț Broască – câte 2 goluri și Dragoș Soare și Cătălin Costea – câte un gol fiecare.

Golgheterii echipei noastre în acest sezon sunt Gabriel Bujor, care a marcat de 14 ori, Dragoș Hanțaru, cu 13 reușite, iar Florin Dospinescu și Ionuț Broască și-au trecut 12 goluri de persoană în palmares.

Federația Română de Handbal a stabilit și următoarele etape, care vor fi jucate tot în sistem turneu. Etapa a 4-a va fi jucată pe 4 octombrie, iar Dunărea se va duela cu CSM Reșița. În următoarea zi, pe 5 octombrie, AHC Dunărea Călărași o va întâlni pe CSM București în etapa a 5-a. Etapa a 6-a se va juca pe 7 octombrie, iar călărășenilor le vor fi adversari cei de la HCD Constanța. Pe 8 octombrie se va juca etapa a 7-a, iar Dunărea se va întâlni cu CSM Focșani. Etapa a 8-a îi va aduce pe călărășeni față în față cu Minaur Baia Mare, pe 10 octombrie. Pe 11 octombrie, în etapa a 9-a, Dunărea Călărași se va confrunta cu Politehnica Timișoara.