În data de 17 septembrie 2018, a avut loc în localitatea Dragalina atelierul practic „Pentru un mediu curat, pentru o lume durabilă”, din cadrul campaniei de promovare a proiectului SIMDS (n.r. – Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor Solide), derulată de echipa Euroscola a Colegiului Naţional „Barbu Ştirbei” din municipiul Călăraşi.

Acţiunea organizată în colaborare cu Primăria Comunei Dragalina, la care au participat şase elevi ai echipei Euroscola, însoţiţi de un profesor coordonator, s-a desfăşurat la Primăria Dragalina. Acolo, membrilor echipei Euroscola li s-au alăturat elevi din şcoala parteneră, Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu”, împreună cu profesorii lor coordonatori, directoarea şi directoarea adjunctă, Cristina Colţea şi Elena Echim.

„Mulţumim, pe această cale, domnului primar Stanciu Marian-Gabriel pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment Euroscola 2018 şi conducerii Liceului Tehnologic ‘Duiliu Zamfirescu’ Dragalina’, se arată pe site-ul euroscola2018.netriders.ro.

Atelierul a constat, în prima parte, în prezentarea unor informaţii esenţiale despre colectarea selectivă a deşeurilor şi despre beneficiile compostării, cu ajutorul unor filme şi prezentări PowerPoint realizate de echipa Euroscola. În a doua parte a activităţii, elevii au distribuit materiale informative atât publicului, cât şi cetăţenilor întâlniţi pe stradă, au aplicat un număr reprezentativ de chestionare şi au afişat în locurile frecventate din comună postere, realizate de echipa Euroscola 2018, care să conştientizeze şi să motiveze populaţia comunei să se implice activ în colectarea selectivă a deşeurilor.