După ce în noaptea de 11 spre 12 februarie, vremea a trecut brusc la temperaturi negative și la precipitații solide, așternându-se un strat consistent de zăpadă, Primăria Municipiului Călărași a scos din nou echipajele de deszăpezire pe străzi.

„Încă de la ora 03:00, 12 utilaje cu lamă au început să împrăştie material antiderapant pentru înlăturarea stratului de zăpadă. Două buldoexcavatoare acţionează pe strada Bucureşti şi Prelungirea Bucureşti pentru desfăşurarea traficului în condiţii bune. Începând cu ora 06:00, societatea BRAI – CATA a mobilizat 81 de angajați pentru a curăţa trotuarele, intervenind de asemenea în intersecţii, treceri de pietoni, în jurul şcolilor şi a staţiilor de autobuz. Un copac a fost doborât, azi dimineaţă în apropierea străzii Cornişei (curtea interioară a blocului C29), dar nu s-au înregistrat pagube, intervenindu-se pentru ridicarea acestuia”, informează administrația.

Primăria dorește să reamintească pe această cale că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 182/28.11.2017 privind aprobarea completării Anexei HCL nr. 219 din 29.09.2008 privind aprobarea Regulamentului de Gospodărire Comunală a Municipiului Călăraşi, agenţii economici au obligaţia de a elibera zăpada şi gheața de pe trotuarele şi rigolele din faţa imobilelor pe care le deţin sau le administrează.