EcoAqua a publicat un îndrumar pentru clienții săi prin intermediul căruia să se poată înregistra pe site. Cu ajutorul acestui cont, clienții serviciilor de apă și canalizare au acces la date actualizate la zi din sistemul intern al operatorului privind punctul de consum contractat.

În cadrul acestui cont clienții pot realiza următoarele acțiuni: pot ține evidența facturilor și a plăților, pot vedea fișele indexurilor de facturare a contorilor, pot trimite sesizări operatorului, pot primi mesaje informative de la operator, pot vedea soldul de plată la zi pentru serviciile prestate de operator, pot transmite indexul și pot descărca facturile în format PDF:

Pentru crearea unui astfel de cont sunt necesare următoarele informații: codul de client de pe factură, aflat în dreapta sus, sub datele de identificare a clientului, numele și prenumele titularului de contract, localitatea și adresa din factură și o adresă de e-mail validă necesară autentificării în cont și la care vor fi transmise informațiile din partea companiei.

Contul poate fi creat accesând site-ul www.ecoaqua.ro, rubrica „Autentificare contul meu” (în colțul din dreapta-sus), la „Înregistrare cont”. Aici se vor completa datele menționate mai sus, apoi se va introduce un cod generat automat, afișat în partea stângă a paginii.

După apăsarea butonului „Înregistrare cont”, administratorul portalului va verifica și valida informațiile, iar clientul va primi pe adresa de e-mail un mesaj care va conține informațiile de logare în cont: e-mailul utilizatorului și un cod generat automat format din 8 caractere.

Aceste informații de logare vor putea fi folosite ulterior pe site accesând „Autentificare contul meu”.