Având în vedere prognoza meteo cu valori termice negative pentru zilele următoare Ecoaqua SA – Sucursala Călărași recomandă utilizatorilor să ia mai multe măsuri.
În căminul apometrului pot fi amplasate materiale termoizolante precum plăci din poliuretan, polistiren extrudat. Asigurați-vă că nu deteriorați instalația, apometrul sau sigiliul acestuia în timpul operațiunilor.
Protejați atât contorul, conductele cât și robineții de expunere la curenții de aer rece.
În cazul în care contorul este montat într-un cămin de apometru, asigurați-vă că acesta are capacul închis și nu permite infiltrarea apei.
În situația în care contorul este montat în pivnițe sau subsoluri tehnice, geamurile și ușile vor fi închise spre a evita crearea curenților de aer rece.
Protejați apometrul! Conform regulamentului serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, clienții au obligația „să se ocupe de asigurarea integrității sistemelor de măsurare” (apometru). În cazul în care apometrul îngheață, costurile de remediere revin în exclusivitate clienților.
Consumați constant apă! Majoritatea problemelor cauzate de îngheț s-au înregistrat la capetele de rețea acolo unde consumul de apă este diminuat și neuniform.
Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, se poate apela la dispeceratul Ecoaqua SA – Sucursala Călărași: 0242/313.720.