Săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuţă, alături de primarul municipiului Călărași, Daniel Ştefan Drăgulin, vicepreședintele CJ, Marian Dinulescu, și directorul general al S.C. Ecoaqua S.A., Cezar Neagu, a purtat discuții cu reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene – Bogdan Ștefan Chițescu – director general adjunct în cadrul Direcției Generale Programe Europene Infrastructură Mare și Cristian Mărișteanu – director adjunct Direcția Gestionare Program, Evaluare și Contractare Proiecte.

Tema întrevederii a fost legată de clarificările privind problemele generate de implementarea unui proiect prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Proiectul constă în investiții pentru tratarea și distribuția apei, colectarea și epurarea apelor uzate care se vor implementa pentru județele Călărași și Ialomița.

„Am punctat aspecte legate de viitorul proiect pe POIM pe care îl are în pregătire Ecoaqua și unde este inclus și municipiul Călărași cu reabilitări și extinderi de rețele, fiind vizate și chestiuni privind sustenabilitatea proiectului, gradul de suportabilitate al posibilei cofinanțări și pregătirea documentației astfel încât, la momentul evaluării să nu existe lucruri care să împiedice semnarea contractului”, a declarat primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.