Peste 3.000 de femei sunt așteptate în țară la ecografie mamare gratuite în 2019, în cadrul celei de-a treia ediții a campaniei #CancelCancer. Un cabinet mobil dotat cu ecograf va poposi în municipiul Călăraşi în perioada 5 – 7 septembrie 2019.

 

3.151 de ecografii au fost realizate la primele două ediții ale campaniei

 

Avon și Kaufland spun din nou Cancel Cancer și dau startul celei de-a treia ediții a campaniei nationale de consultații gratuite pentru depistarea cancerului la sân. Un cabinet medical mobil dotat cu ecograf de ultimă-oră, construit de AVON, va ajunge și anul acesta în 20 de orașe din România, printre care se numără şi Călăraşiul, și va oferi consultații senologice gratuite femeilor. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările supermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staționa timp de trei zile. În lume, la fiecare minut, o femeie moare din cauza cancerului de sân.

În România, 25 de femei află  zilnic că suferă de această formă de cancer. România este țara cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul la sân, din cauză că femeile amână controalele periodice și ajung la medic în stadii deja târzii ale bolii. Campania #CancelCancer, inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017, este un demers care încurajează femeile să afle că sunt bine, să discute despre depistarea precoce a cancerului de sân și să beneficieze de ecografii gratuite.

Anul acesta, proiectul se desfășoară  în trei etape și sunt așteptate în jur de 3.000 de femei care să beneficieze de anamneză, învățare autoexaminare, ecografie și, în cazul în care este nevoie, de voucher pentru mamografie la una dintre clinicile partenere din fiecare oraș.

 

Edițiile precedente

 

Ediția pilot #CancelCancer din 2017 a oferit consultații unui număr de aproximativ 1.000 de femei din opt orașe (Oradea, Braşov, Târgu Mureș, Sibiu, Iaşi, Ploieşti, Craiova şi Constanţa), în parcările supermarketurilor Kaufland din fiecare localitate. În 2018, cabinetul mobil AVON a străbătut 16 orașe participante în trei etape, dublu față de 2017 (Alexandria, Slatina, Petroșani, Reșița, Lugoj, Arad, Satu-Mare, Slobozia, Tulcea, Vaslui, Piatra Neamț, Botoșani, Codlea, Câmpina, Bistrița, Sighișoara). De-a lungul celor 3.700 km străbătuți prin țară, medicii au efectuat 2.151 de  ecografii mamare gratuite, au fost oferit 630 de vouchere pentru mamografie, iar cel puțin două cazuri de cancer de sân au fost depistate pe loc, fiind urmate de sprijin în investigațiile medicale ulterioare.

 

#CancelCancer în 2019

 

Și în acest an, AVON continuă campania. Peste 3.000 de femei sunt așteptate să beneficieze de consultații gratuite în parcările magazinelor Kaufland din 20 de orașe din țară. Timp de peste două decenii, AVON a investit constant în campaniile sociale pe care le susţine, Campania Respectului şi Campania pentru Sănătatea Sânilor, ce combat violența domestică și cancerul la sân, donând peste trei milioane de euro pentru a sprijini proiecte dedicate acestor cauze sociale.

Programul consultațiilor în judeţul Călăraşi este următorul: 5 – 7 septembrie 2019. Consultațiile se desfășoară conform următorului orar, în limita timpului disponibil: ziua 1/oraș: 12:00 – 20:00; ziua 2/oraș: 10:00 – 19:00; ziua 3/oraș: 10:00 – 19:00 Detaliile campaniei și adresele exacte ale magazinelor pot fi accesate pe site-ul stopcancerlasan.ro și pe pagina de Facebook Stop Cancer la San.