Elena Mihăilescu este noul inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi. Ieri, 5 septembrie, la sediul ISJ Călăraşi au avut loc prezentarea oficială a noului inspector şcolar general şi citirea ordinului de numire prin detaşare.

Prefectul Judeţului Călăraşi, George Iacob a dat citire Ordinului de numire prin detaşare, în interesul învăţământului, al Elenei Mihăilescu la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi: „Începând cu data prezentului Ordin, doamna Elena Mihăilescu este numită prin detaşare, în interesul învăţământului în funcţia de inspector şcolar general al ISJ Călăraşi până la organizarea concursului de către Ministerul Educaţiei Naţionale, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2017 – 2018, cu rezervarea catedrei pe care este titulară. Ministrul Educaţiei Naţionale îşi rezervă dreptul de a dispune încetarea detaşării doamnei Elena Mihăilescu  din funcţia de inspector şcolar general al ISJ Călăraşi, la o dată anterioară termenelor menţionate mai sus”. Ordinul a fost semnat de către ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, în data de 4 septembrie 2017.

Elena Mihăilescu a fost felicitată pentru noua funcţie de către prefectul judeţului Călăraşi.

„Vă felicit pentru noua funcţie, poate uneori dificilă, dar împreună cu colectivul pe care îl aveţi la dispoziţie, sunt convins că vă veţi aduce contribuţia ca şi echipă, ca şi experienţă în tot ceea ce veţi derula spre binele învăţământului călărăşean. Totodată vreau să mulţumesc şi fostului inspector şcolar general pentru întreaga activitate depusă în cadrul instituţiei pe care astăzi o cinstim prin momentul de faţă”, a declarat George Iacob, prefectul judeţului.

La preluarea funcţiei, Elena Mihăilescu a afirmat: „Este o funcţie care mă onorează, dar mă şi responsabilizează în acelaşi timp. Voi depune tot efortul astfel încât întreg colectivul Inspectoratului Şcolar Judeţean să aplice strategiile Ministerului Educaţiei Naţionale în interesul beneficiarilor educaţiei. Sper într-o bună colaborare cu toţi colegii mei, dar şi cu toţi factorii implicaţi în procesul instructiv – educativ, pentru a putea oferi un învăţământ călărăşean de calitate”.

Evenimentul nu a durat mai mult de cinci minute, însă jurnaliştii au aşteptat mai bine de o oră, întrucât cineva din cadrul ISJ Călăraşi a uitat să transmită un e-mail de înştiinţare privind decalarea orei de derulare a conferinţei, de la ora 15:00  la ora 16:00. Chiar dacă numirea pe funcţie fusese făcută doar cu câteva ore înainte, la ieşirea din instituţie puteai observa pe uşa secretariatului o plăcuţă metalică ce prezintă numele noului inspector şcolar general. Cine ştie, poate pregătirile au început înainte de numirea oficială.