Ziua siguranței rutiere, care a fost marcată vineri, 6 octombrie, a încheiat Săptămâna Prevenirii Criminalității prin mai multe activităţi. Acestea au arătat cât de important este să fim mai atenţi, mai prudenţi, mai calmi, fie că suntem pe jos, fie la volan, pe bicicletă sau motor.

Copiii şi adulții au ascultat, de la poliţiştii călărăşeni, multe lucruri interesante legate de trafic, s-au bucurat de sesiuni de informare, concursuri rutiere, precum şi de simulări de accidente. La şcoală, în locuri publice sau intersecții, aceştia au primit sfaturile poliţiştilor și au conștientizat că pericolul poate veni și de pe stradă dacă regulile rutiere sunt ignorate. Patrulele şcolare de elevi au fost angrenate în acţiuni, cei mici putând fi poliţişti pentru câteva ore. Ei s-au implicat cu seriozitate în misiunea pe care au primit-o de la polițiști și au demonstrat că și-au însușit cunoștințele dobândite de-a lungul anului în cadrul activităților preventive. Copiii din patrulele școlare, supravegheați atent de polițiști, și-au îndrumat colegii să traverseze întotdeauna în mod corect partea carosabilă, iar pe conducătorii auto i-au sfătuit să acorde întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea regulamentară, pe trecerea de pietoni.

“În zeci de şcoli din judeţ au avut loc ore de educație rutieră, în scopul conștientizării copiilor cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație rutieră, pentru a preveni victimizarea acestora. În alte şcoli, la lecţiile de dirigenţie, s-a discutat despre semnificația transportului local, noțiuni fundamentale în trafic, reguli de comportament. Polițiștii le-au explicat celor mici semnificația indicatoarelor rutiere în cadrul  concursului ‘Ghicește indicatorul rutier!’. Totodată, polițiștii i-au sfătuit pe copii despre cum să își protejeze bunurile personale atunci când călătoresc cu mijloacele de transport în comun”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi remis redacţiei noastre.