Începutul lunii septembrie aduce primii fiori ai toamnei împreună cu veselia, cu frunzele aurii, cu râsetele copiilor şi, mai ales, cu emoţia primei zile de şcoală. Ieri, 10 septembrie, clopoţelul a anunţat începerea unui nou an şcolar, iar glasurile zglobii ale elevilor au umplut curţile grădiniţelor şi şcolilor călărăşene. Bucuroşi pentru că s-au reîntors la şcoală, elevii de gimnaziu au aşteptat cu nerăbdare să o revadă pe doamna învăţătoare, iar cei mari pe domnii profesori. De asemenea, aceştia erau nerăbdători să-şi întâlnească colegii pentru a povesti ce au făcut în vacanţa mare.

Bobocii de liceu au păşit cu emoţie într-o nouă etapă din viaţa lor, au făcut cunoştiinţă cu noii profesori şi au legat prietenii cu noii colegi.

Oficialităţile judeţene şi locale, parlamentari, poliţişti şi preoţi au fost alături de elevi la deschiderea noului an şcolar. Astfel, la festivităţile de deschidere a noului an şcolar au participat: George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi, Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean, vicepreşedinţii CJ, Valentin Barbu şi Marian Dinulescu, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, viceprimarii municipiului Călăraşi, Dragoş Coman şi Viorel Ivanciu, senatoarea PSD, Roxana Natalia Paţurcă, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, prof. Elena Mihăilescu, directori din diferite instituţii călărăşene, poliţişti şi preoţi.

„De astăzi, diminețile în municipiul Călărași vor însemna și drumul spre școală al elevilor și preșcolarilor, însoțiți de părinți sau bunici, al liceenilor nerăbdători să mai scrie amintiri frumoase în etapa minunată pe care o trăiesc, al educatorilor, învățătorilor și profesorilor care vor pune, pentru un nou an, cărămizi solide la educația copiilor călărășeni. Ca în fiecare început de an școlar vreau, în numele comunității călărășene, să vă urez, dragi copii, dragi părinți și dragi dascăli, mult succes și un an de excepție! Educația este şi va fi mereu cea mai importantă investiție a administrației locale”, a declarat Daniel Stefan Drăgulin, primar al municipiului Călărași.

„Astăzi, 10 septembrie, am împărțit emoția elevilor, părinților și colegilor profesori din şapte unități de învățământ. Ca senator al României, dar și ca profesor de liceu, mi-am exprimat speranța că învățământul românesc se poate ridica calitativ la nivelul celor mai evoluate țări. De asemenea îmi doresc ca împreună, sprijiniți de părinți și de comunitățile locale să creștem generații puternice, performante, cu simț civic și educate în spiritul valorilor fundamentale ale societății. Mesajul pe care am vrut să îl transmit a fost subliniat de dorința că aceste generații competente, după finalizarea studiilor, să aleagă să lucreze în țară și să contribuie la creșterea economică și la dezvoltarea societății în ansamblul ei. Sper ca acest nou început de an școlar sărbătorit într-un an în care noi marcăm Centenarul Marii Uniri să reprezinte o provocare pentru toți, iar rezultatele obținute să fie pe măsura eforturilor depuse. Succes tuturor în desfașurarea actului educațional și fie ca județul Călărași să exceleze în activitățile educative”, le-a transmis tuturor elevilor, senatoarea PSD Roxana Natalia Paţurcă.