Elevii de gimnaziu şi liceu din judeţul Călăraşi se pot înscrie la cea de-a XI-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie intitulat „Shakespeare School Essay Competition”.

 

Concursul este organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educatie, entitate non profit care susţine copiii şi tinerii talentaţi din România, motivându-i să atingă performanţe deosebite şi să îşi valorifice la maxim potenţialul creativ.

Shakespeare School Essay Competition este un concurs naţional de creaţie în limba engleză ce îşi propune: să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea şi să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze limba engleză; să ofere şanse egale tinerilor din întreaga ţară de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde prin taberele şi cursurile oferite; să deschidă orizontul tinerilor români spre un mediu academic de elită, prin participarea la şcoli de vară în Marea Britanie.

Mesajul competiţiei este acela că tinerii pot ajunge mai departe decât îşi pot imagina, dacă pasiunile şi creativitatea sunt susţinute de o educaţie de calitate. Participarea la acest concurs este gratuită şi deschisă tuturor tinerilor din România cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani. Termenul limită de trimitere a eseului este 31 martie 2019.

 

Premii pentru elevi şi profesori

 

Premiile oferite marilor câştigători sunt următoarele: şcoli de vară în Marea Britanie; cursuri de limba engleză la Shakespeare School; taxe de înscriere la examene Cambridge; cărţi, dicţionare şi multe alte surprize. Toţi cei care intră în concursul naţional de creaţie în limba engleză vor primi o diplomă de participare.

Profesorul cu cei mai mulţi concurenţi înscrişi în competiţie va participa gratuit ca însoţitor de grup la o tabără în Anglia, în vara anului 2019. Toţi profesorii de limba engleză, care trimit minimum zece participanţi la 2019 Shakespeare School Essay Competition, vor primi un Certificat de Merit în format electronic din partea Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Judeţul cu cel mai mare număr de participanţi la concurs va primi Trofeul Shakespeare School Essay Competition.

Cei interesaţi pot completa formularul de înscriere pe site-ul www.shakespeare-school.ro şi pot trimite eseul până în data de 31 martie 2019.