În perioada 7 – 9 iunie a.c., va avea loc ediţia a V-a a Concursului Naţional de Pian „Musica Mundi”, o competiţie unică în România prin anvergura şi valoarea premiilor. Elevii din sistemul preuniversitar se pot înscrie la acest concurs. Marele premiu al competiţiei este o pianină acustică marca Perzina, în valoare de 4.500 de euro. Premiul este oferit de Casa Pianelor Boem & Bol, cel mai mare magazin de piane acustice din România. Înscrierile se pot face până la data de 4 iunie 2019.

 

Concursul este organizat de Casa Pianelor Boem & Bol, împreună cu Şcoala de Muzică Boem Club. Competiţia se adresează elevilor şi profesorilor din sistemul preuniversitar (învăţământ preşcolar, primar, gimnazial şi liceal), secţiuni – pian amatori, pian complementar, pian principal, pian patru mâini, niveluri – începător, avansat (pe clase şi ani de studiu). Participanţii trebuie să aibă în repertoriu două piese diferite ca stil, epocă, gen, formă, caracter. Pentru secţiunea pian amatori, pian complementar şi pian la patru mâini se acceptă reducţiile şi se poate cânta de pe partitură. Pentru secţiunea pian principal se cantă din memorie. Participanţii vor putea câştiga premii surpriză, diplome şi medalii.

Juriul concursului va fi format din personalităţi din domeniul pianului, muzicieni, experţi în domeniu şi profesori de pian. Toate informaţiile referitoare la competiţie se găsesc în Regulamentul concursului, la adresa: https://boemclub.ro/regulament-2019-concursul-national-de-pian-musica-mundi/.

Concursul Naţional de Pian „Musica Mundi” îşi propune să sprijine dezvoltarea muzicală în România şi studiul pianului, încurajând cât mai mulţi copii şi tineri în aprofundarea tainei pianului.

Pentru mai multe detalii şi înscrieri, adresa de e-mail office@casapianelor.ro şi numărul de telefon 0785/442.284 stau la dispoziţia celor interesaţi.