Mai sunt câteva zile până la vacanţa de vară, iar elevii călărăşeni organizează în această perioadă serbările şcolare, evenimente pline de emoţie, dar şi de bucurie. Într-un cadru festiv, elevii clasei a IV-a B, de la Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul” din municipiul Călăraşi, au organizat un eveniment deosebit intitulat „Rămas bun, doamna învăţătoare!”.

 

Emoţionaţi şi cu lacrimi în ochi, şcolarii i-au mulţumit doamnei învăţătoare pentru cei cinci ani în care i-a îndrumat şi i-a ajutat să descopere bogăţiile ştiinţei, să rezolve calculele matematicii şi să pătrundă în taina cititului. Îndrumaţi de învăţătoarea clasei, profesoara Gina Anghelina, elevii şi-au încântat părinţii, bunicii şi cadrele didactice prezente la serbare, dovedindu-le că sunt actori, dansatori, cântăreţi, dar şi recitatori desăvârşiţi. La final, doamna învăţătoare le-au oferit elevilor diplomele obţinute la concursurile şcolare din acest an, precum şi diploma cu media anuală a fiecăruia. Mai mult decât atât, într-o atmosferă emoţionantă, doamna învăţătoare le-a transmis un mesaj copiilor pe care i-a călăuzit oaşii în cinci ani de zile, şi care, din septembrie, vor începe o nouă etapă şcolară.

În urmă cu cinci ani, începeam momentele de descoperire a şcolii, a băncii, a colegilor. Începeam cu lacrimi de teamă şi sfioase semne de prietenie. A venit apoi vremea bastonaşelor, a literelor, a primelor adunări, apoi problemele, tabla înmulţirii, cititul, povestitul. Anii au trecut… Privind în urmă totul, vi se pare acum atât de simplu şi vă vine să zâmbiţi gândindu-vă cât de greu aţi scris primul cuvânt ‘Mama’. Orice muncă cere efort. Şi munca noastră a cerut efort, dar acest efort a fost încununat de multe bucurii. Voi sunteţi albinuţele de acum cinci ani. Aţi crescut, aţi muncit, aţi şi greşit , dar din greşeli am învăţăt cu toţii. La toamnă veţi fi elevi în clasa a V-a, veţi face cunoştinţă cu discipline noi, profesori noi, iar nimic nu trebuie să vă sperie. Ceea ce aţi învăţat în aceşti cinci ani constituie o adevărată bază pe care se va putea înălţa învăţătura viitoare. Păşiţi încrezători spre clasele mai mari, creşteţi sănătos la trup şi la minte, învăţaţi cu dragoşte şi cu spor pentru bucuria părinţilor şi a voastră. Vă felicit şi vreau să munciţi în continuare şi mai mult pentru că puteţi. Vreau să fiu mândră de voi până când veţi pleca din şcoală, dar şi mai târziu”, le-a transmis elevilor învăţătoarea Gina Anghelina.

„Vreau să-i mulţumim doamnei învăţătoare pentru cei cinci ani în care le-a îndrumat paşii copiilor noştri şi i-a pregătit pentru o nouă etapă din viaţa lor. Datorită dumneaei, copiii noştri au reuşit să cunoască tainele învăţăturii şi să aibă curajul şi ambiţia să participe la diferite concursuri şcolare, de unde au obţinut rezultate foarte bune. Mulţumim încă o dată doamnei Gina Anghelina pentru răbdarea şi dăruirea de care a dat dovată în aceşti ani, iar copiilor noştri le mult urăm succes în clasa a V-a, unde sperăm să obţină în continuare rezultate bune la învăţătură”, ne-a declarat Claudia Dumitru, mama unei eleve.