Elevii de la Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” au susținut în data de 31 iulie 2020 examenele Cambridge la Călărași. La finele unui an academic, pregătirea se confirmă printr-un certificat recunoscut internațional.

„Vă transmitem rezultate cât mai frumoase, pe măsura așteptărilor. Multe mulțumiri echipei de profesori implicați în pregătirea elevilor şi în organizarea examinărilor Cambridge”, au transmis reprezentanţii EECentre – European Examinations.

Colegiul Național „Barbu Știrbei” Călărași este centru acreditat pentru pregătirea și susținerea examenelor Cambridge şi partener EECentre.

European Examinations Centre este un standard de referinţă în România pentru organizarea examenelor de certificare a cunoştinţelor de limba engleză şi limba germană. Din primăvara anului 2018, EECentre funcţionează în România ca şi „authorised platinium exam centre” – titulatură oferită de Cambridge Assessment English (UK) în semn de recunoaştere a îndeplinirii criteriilor funcţionale: livrarea de examene de limba engleză la standarde internaţionale, servicii de excelenţă oferite clienţilor, parteneriate durabile, realizate cu centrele partenere.

„Pentru orice elev este important să se simtă conectat cu ceilalți, ca parte a unei comunități, să se simtă valorificat, să se simtă capabil și, în cele din urmă va avea curaj. Astfel, 30 de elevi vor susține examenele B2 – FCE și C1 – CAE la sfârșitul lunii în condiții de igienă maximă și distanțare corespunzătoare, în timp ce alți colegi de ai lor se pregătesc pentru sesiunea de examene din iarnă”, au declarat înaintea susţinerii examenelor reprezentanții liceului.