Elevii de clasa a IV-a pot descoperi online lumea energiei, prin intermediul aventurilor fantastice a două mascote: Metano și Electro. În contextul pandemiei COVID-19, Engie Romania, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Hands Across România, a adaptat programul tradițional de educație „Întâlnire cu energie” pentru a fi accesibil online.

Pe parcursul unei sesiuni de 45 de minute, copiii iau parte la aventurile fantastice ale lui Electro, personificare a atomului de energie electrică și ale lui Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la prima ediție a programului, în 2007. Este vizată transmiterea unor informații legate de tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracție respectiv producție până acasă, cum se pot realiza economiile de energie precum și sfaturi de utilizare în siguranță a gazului natural și a energiei electrice, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

Părinții care doresc să își înscrie copiii la una dintre sesiunile online, se pot înscrie folosind adresa de e-mail a asociației Hands Across Romania – inscrieri@handsacross.ro.

Programul „Întâlnire cu energia” se derulează online în perioada aprilie – mai 2020 și este parte din platforma de responsabilitate socială a Engie Romania, ilustrând preocuparea constantă pentru educație. Copiii care vor urma acest modul vor primi online broșura programului, care este disponibilă pentru descărcare gratuită pe site-ul companiei.

Lansat în 2007 și derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România și Ministerul Educației și Cercetării, programul s-a adresat unui număr de peste 40.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 200 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.500 de ore de voluntariat.

Informații suplimentare pot fi obținute de la persoana de contact Mihaela Sandu, Asociația Hands Across România – 0723.433.816, e-mail: mihaela.sandu@handsacross.ro.