Elevii de la două licee din Oltenița au participat la cea de-a treia dezbatere din cadrul proiectului „Tineri cu inițiativă pentru promovarea culturii civice în Regiunea Sud”

În data de 8 decembrie 2021, a avut loc cea de-a treia dezbatere din cadrul proiectului „Tineri cu inițiativă pentru promovarea culturii civice în Regiunea Sud”, cu privire la „Priorități pentru dezvoltare locală în municipiul Oltenița”.

Dezbaterea a cuprins patru prezentări deosebit de interactive ale elevilor din cadrul celor două licee partenere – Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” și Colegiul Național „Neagoe Basarab” – Oltenița. Aceștia au abordat problemele cu care se confruntă în moduri inedite, folosind diverse forme de creație, desen și poezie. Munca în echipă i-a determinat să găsească soluții, să se implice în comunitate și să își dorească o schimbare în bine. Problemele identificate de aceștia sunt deosebit de importante la nivel local, dar și la nivel național.

În cadrul acestui eveniment au fost expuse activitățile de voluntariat, dar și un exercițiu de prioritizare a problemelor și soluțiilor pentru dezvoltare locală. Dezbaterea a avut intervenții valoroase din partea reprezentanților de la Instituția Prefectului – Județul Călărași, Consiliul Judetean Calarasi și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași. De asemenea, au fost alături reprezentanți ai ONG Pas în Viitor și D.C.V – Detasamentul Oltenița.

Proiectul „Tineri cu inițiativă pentru promovarea culturii civice în Regiunea Sud” este derulat în parteneriat cu Asociația REPER pentru Management prin Valori, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, și se desfășoară în perioada ianuarie 2021 – ianuarie 2022. Proiectul este implementat în unități de învățământ acreditate din Regiunea Sud-Muntenia – câte două licee din următoarele localități: Mizil, județul Prahova, Oltenița, județul Călărași, Curtea-de-Argeș, județul Argeș, Turnu-Măgurele, județul Teleorman, Moreni, județul Dâmbovița.

Proiectul își propune să sprijine tinerii din regiunea Sud-Muntenia să devină cetățeni activi și parteneri reali de dialog pentru autoritățile publice, prin îmbunătățirea ratei de participare a acestora la soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitățile din care fac parte.