Școala Gimnazială Nr. 1 Dragoș-Vodă continuă programul „Digitaliada” și în anul școlar 2018 – 2019, într-un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru matematică și informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza în procesul de predare a metodelor digitale interactive.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Fundaţiei Orange, laboratorul digital este dotat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia au primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

În județul Călărași avem deja rezultate foarte bune în școala din Dragoș-Vodă. Îi felicităm pentru că se numără printre primele școli din România care predau matematică și TIC după metode digitale interactive. La nivel național avem în prezent 4.500 de elevi care se bucură de beneficiile proiectului Digitaliada în care Fundația Orange a investit 1,3 milioane de euro”, a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

„Este importantă participarea noastră la ‘Digitaliada’ deoarece ne dorim ca școala să îi poată ajuta pe elevi să-și dezvolte competențele digitale pentru a reflecta critic asupra lor și a le gestiona învățarea, să lucreze autonom, să caute informații și sprijin, atunci când este necesar, și să folosească toate oportunitățile oferite de noile tehnologii ”, precizează directorul Școlii Gimnaziale Dragoș-Vodă, Lucian Trică.

 

Ediția a treia a programului „Digitaliada” adaugă zece noi școli

 

Ediția a treia a programului „Digitaliada” adaugă zece noi școli, selectate prin concurs deschis: Uriu (Bistrița-Năsăud), Costești (Buzău), Teregova (Caraș-Severin), Luna de Sus (Cluj), Sita Buzăului (Covasna), Dragomirești (Dâmbovița), Medieșu Aurit (Satu-Mare), Turnu Roșu (Sibiu), Ivănești (Vaslui), Tîmboești (Vrancea).

„Digitaliada” este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor. La nivel rural, se încurajează învățarea prin metode digitale interactive a matematicii și TIC pentru elevii claselor V – VIII.

La nivel național, Fundația Orange susține educația digitală prin dezvoltarea platformei online www.digitaliada.roși prin concursul de materiale digitale #Digitaliada. Platforma este un hub online de conținut educațional, ce poate fi accesat și folosit de oricine este interesat, elevi sau profesori din toată țara. Prin acest proiect, la nivel național, 4.500 de elevi din mediul rural învață în laboratoarele digitale dotate cu 1.150 de tablete, 41 de laptopuri, 38 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.

Peste 130 de directori, profesori de matematică și informatică din cele 40 de școli incluse în program până în prezent au beneficiat de un program de pregătire și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete, la proiecte didactice adaptate și la ghiduri de predare digitală.