Direcția Generală Anticorupție (DGA), reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Călărași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași și Primăria Municipiului Călărași, derulează în perioada 12 octombrie – 27 noiembrie 2020, Concursul de Scurt Metraje „Anticorupție Realizate cu Telefonul”, #SMART, în cadrul căruia este organizat, ca activitate principală, un concurs de filme cu tematica „anticorupție”.

Concursul își propune să stimuleze implicarea elevilor din liceele municipiului Călărași, în dezvoltarea unor mesaje educative, cu ajutorul telefonului mobil.

Participanții la concurs sunt încurajați astfel să ia atitudine împotriva corupției și să contribuie ei înșiși, prin viziunea lor creativă, la dezvoltarea unui comportament activ și responsabil. Concursul se adresează tuturor elevilor înscriși în instituțiile de învățămant din municipiul Călărași în clasele IX – XII, ce au împlinit vârsta de 16 ani până la data de 1 septembrie 2020. Regulamentul de participare și modalitatea de înscriere pot fi consultate la adresa www.isj-cl.ro și www.primariacalarasi.ro.

Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate, în cadrul unei festivități, pe data de 9 Decembrie, de Ziua Internațională Anticorupție, eveniment organizat pentru marcarea acestui moment. Vor fi oferite premii constând în diferite produse pentru câștigători și participanţi, cu o valoare totală de aproximativ 10.000 de lei.

Mesajul DGA este de toleranță zero la infracțiunile de corupție, iar pe această cale îndemnăm cetățenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupție și să  sesizeze acest lucru ori de câte ori este nevoie.

La nivelul județului Călărași, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Călărași, al cărui sediu se află pe bulevardul Republicii, nr. 44, municipiul Călărași, telefon 0242/306.168, fax 0242/306.153. Cetăţenii judeţului, care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa calarasi.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.