Miercuri, 12 februarie, Muzeul Municipal Călăraşi a găzduit talentații elevi ai claselor a IX-a, a X-a și a XI-a de arte ale Liceului Pedagogic „Ștefan Bănulescu”. Alături de copii au fost prezenți directorul muzeului, Florin Rădulescu, directorul liceului, Vasilica Puran, inspectorul școlar Corina Magearu și o parte dintre profesorii lor îndrumători.

Tinerii artiști au prezentat atât desene, cât și sculpturi, vorbind despre diferitele metode de lucru pe care le-au folosit, diferitele materiale utilizate, despre sursele de inspirație avute și despre stadiul la care au ajuns. De asemenea, etajul superior al muzeului a fost cuprins de un cor care a interpretat muzică populară, dar și de artiști individuali sau duete realizate la instrumente precum chitară, vioară și pian.

Directorul muzeului i-a primit pe tineri cu căldură, punându-le spațiul la dispoziție: „Aveți ușa deschisă la atelierul de modelaj, sunteți bine veniți. Pentru cei de la muzică, putem pune la dispoziție acest pian, dacă doriți să exersați, vreți să exersați la alte instrumente, găsim o cameră și exersați. Vă aștept cu mare drag și mare plăcere!”.

Vasilica Puran, directorul Liceului Pedagogic „Ștefan Bănulescu” întărește cuvintele adresate de antevorbitorul ei: „Noi avem un parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași, implicit cu Muzeul Municipal Călărași, pentru a desfășura diferite tipuri de activități. (…) Cele care s-au desfășurat de obicei aici sunt activitățile legate de artă. Nu avem mulți ani de când am înființat aceste clase de artă, trei ani, de aceea avem aici copii de la clasa a IX-a, a X-a și a XI-a de arte plastice și muzică și ceea ce facem noi astăzi aici este să promovăm activitatea voastră școlară. (…) La finalul semestrului I s-au adunat o serie de lucrări care vor fi expuse aici și, ca să fie mai antrenantă activitatea, ne-am gândit să-i implicăm și pe colegii de la grupele de muzică.”.

Elevii au primit încurajări din partea inspectorului școlar Corina Magearu: „Am început să vibrez de când am intrat în această locație (…). Vreau, din suflet, să vă felicit pentru faptul că realizați asemenea manifestări (…) lucrurile mărețe se realizează cu pași mici. (…) Succes pe mai departe!”.

A vorbit cu ceva mai multe detalii despre subiect Amelia Dincă, profesor de istoria artei, curator și critic de artă: „Suntem onorați să ne aflăm din nou în această ambianță și să vedem o expoziție în care profesorul Silviu Ioan Soare a încercat să experimenteze noi tehnici cu elevii (…) profesorul a încercat să aducă ceva nou. Sunt experimente poate aparent simple, cum este colajul, dar să faci un colaj pe o formă desenată, să desenezi forma, să așezi culorile și să încerci să stilizezi este o gândire plastică destul de coerentă și de avansată”.

Pentru a încuraja și promova mai departe activitatea acestor clase de arte, în perioada următoare (datele exacte urmează să fie comunicate) vor fi realizate și expoziții individuale, însoțite de fiecare dată de momente muzicale.