Clinchetul clopoţelului a adunat elevii şi preşcolarii de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Jegălia, care şi-a deschis porţile în data de 11 septembrie 2017, pentru a-i primi pe aceştia,  însoţiţi de părinţi şi bunici.

 Ca şi anul trecut, elevii au fost întâmpinaţi nu numai cu sălile de curs şi manualele pregătite, ci şi cu suflete deschise şi cu urări de bine din partea cadrelor didactice, dar şi din partea invitaţilor care au fost prezenţi la festivitatea de deschidere.

Păşind cu toţii într-un nou an şcolar, preotul Ionuţ Voicu a binecuvântat acest nou început, cu o slujbă religioasă, apoi a fost intonat imnul naţional al României, “Deşteaptă-te, române”.

Ca de fiecare dată, domnul primar Aurel Vasile a fost alături de cadrele didactice, de elevi şi de părinţi şi în discursul său a menţionat faptul că doreşte să continue cu investiţiile în modernizarea şcolii.

La iniţiativa directoarei Cristina Dumitru, au fost accesate fonduri europene pentru implementarea a două proiecte pentru Şcoala Jegălia şi Grădiniţa cu Program Normal Jegălia, fonduri prin care, atât şcoala, cât şi grădiniţa vor fi modernizate cu table interactive, laptopuri şi videoproiectoare pentru fiecare sală de clasă, mobilier şi materiale didactice specifice fiecărei discipline şi fiecărui nivel de educaţie. De asemenea, edilul-şef al comunei Jegălia, Aurel Vasile, şi-a exprimat dorinţa de a continua şi în 2017 proiectul pus în aplicare la sfârşitul anului şcolar trecut, acela de stimula elevii cu rezultate bune la concursurile, olimpiadele şi evaluările naţionale, dar şi pe cei care se implică în diverse activităţi extracurriculare şi care respectă regulamentul elevului. Nici cadrele didactice nu au fost excluse din acest proiect. Astfel, primarul din Jegălia continuă să îi motiveze pe profesori în vederea dezvoltării pasiunii elevilor pentru învăţătură, pentru ca aceştia să ajungă la performanţă. În acest sens, cadrele didactice care vor da dovadă de iscusinţă, talent, răbdare şi multă dăruire, făcând o pasiune pentru munca cu elevii, atât la clasă, cât şi în afara orelor de curs, vor fi premiate pentru rezultatele lor.

Din partea Poliţiei Locale au fost invitaţi la deschiderea anului şcolar Nicoleta Hangu şi Sorin Leuştean. Nicoleta Hangu a transmis un mesaj din partea Direcţiei Generale a Poliţiei Române, dar şi din partea Poliţiei Locale. Aceasta şi-a exprimat dorinţa de a veni în sprijinul şcolii pentru a preveni incidentele ce ar putea perturba desfăşurarea orelor de curs şi a adresat un  bun venit elevilor şi un an şcolar fără incidente.

Directoarea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia, Cristina Dumitru, le-a amintit părinţilot căîn fiecare zi este necesar să fie alături de copii, de şcoală pentru că o relaţie strânsă şcoală – familie îi va ajuta să realizeze ceea ce îşi doresc cu toţii să obţină pentru copiii lor. Rând pe rând, elevii au fost conduşi în sălile de clasă, însoţiţi de părinţi, dar şi de educatoare, învăţători, diriginţi. Clasa pregătitoare a trecut pe sub un pod de flori realizat de elevii mai mari, ca semn al prieteniei. Elevii s-au regăsit în bănci, unde îi aşteptau manualele şi, desigur, poveştile despre vacanţă. Odată cu prima zi de şcoală, Cristina Dumitru a iniţiat un prim proiect, şi anume, campania “Începem şcoala cu fapte bune”, o campanie primită cu bucurie de copii pentru că au avut posibilitatea să ofere rechizite pentru colegii care aveau mare nevoie de ele.