Elevii şi preşcolarii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia au păşit cu emoţii şi bucurie în noul an şcolar care a început ieri, 10 septembrie. Aceştia s-au întors în bănci dornici de a face performanţă şcolară.

 

Curtea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia a devenit neîncăpătoare ieri. Elevii au venit însoţiţi de părinţi şi bunici pentru a asista la festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2018 – 2019. Pe lângă aceştia, la eveniment au fost prezenţi directoarea şcolii, Cristina Dumitru, edilul-şef al comunei Jegălia, Aurel Vasile, inspectorul școlar de istorie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi, Magdalena Tuţă, preoţii comunei, Marius Pârlea şi Adrian Panait, precum şi şeful de post poliţie Sorin Leuştean.

 

Directoarea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia, Cristina Dumitru: „Începem acest an şcolar cu gânduri bune şi cu speranţa îmbunătăţirii performanţelor şcolare de până acum”

 

La Jegălia, anul şcolar a fost deschis cu imnul naţional al României, „Deşteaptă-te, române”.

Directoarea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Jegălia, Cristina Dumitru, a declarat: „Mă bucur să vă văd astăzi (n.r. – luni, 10 septembrie), într-o zi specială, atât de mulţi, atât de frumoşi şi împreună cu piticii de la grădiniţă. Bine aţi venit, dragi elevi, bine ne-am reîntâlnit, dragi părinţi şi dragi colegi. Vom avea un nou an şcolar, este vorba despre anul şcolar 2018 – 2019. Pentru a respecta solemnitatea acestui moment festiv, vom începe anul şcolar cu imnul naţional al României. Astăzi este prima zi din noul an şcolar, o zi plină de emoţie pentru noi toţi. Ca la fiecare început de an şcolar, noi, cadrele didactice, vă întâmpinăm nu numai cu sălile de curs şi cu manualele pregătite, dar şi cu sufletele deschise şi cu multe urări de bine. Şi în aceeaşi măsură, le urăm bine aţi venit celor care păşesc pentru prima dată pragul şcolii. Începem acest an şcolar cu gânduri bune şi cu speranţa îmbunătăţirii performanţelor şcolare de până acum. Chiar dacă vacanţa mare a fost destul de scurtă, aşteptăm cu nerăbdare începerea şcolii pentru că aici, dragi copii, este locul în care voi evoluaţi. Vă sunt alături cadrele didactice şi împreună veţi învăţa tot ce este util pentru voi. Prin urmare, rugămintea mea este să vă implicaţi în problemele şcolii, iar voi, dragi copii, să fiţi responabili în tot ceea ce veţi face. Să fiţi receptivi, deschişi spre cunoaştere şi cu o mare încredere în forţele proprii. Păşim în noul an şcolar 2018 – 2019 pe care ni-l dorim cu toţii mai bun, cu multe realizări frumoase, cu credinţă şi speranţă într-o lume mai bună”.

După cuvântul de deschidere al directoarei instituţiei de învăţământ, preoţii Marius Pârlea şi Adrian Panait au binecuvântat acest an şcolar cu o slujbă religioasă şi au dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

 

Preotul Adrian Panait: „Vă asigurăm că vom fi alături de şcoală permanent”

 

Părintele Adrian Panait a afirmat: „Vă asigurăm că vom fi alături de şcoală permanent şi vom asigura cadrul necesar tutuor activităţilor care ne leagă. Vă urăm un an cât mai bun, plin de multe realizări şi fie ca Dumnezeu să binecuvânteze toate eforturile dumneavoastră, atât ale cadrelor didactice, cât şi ale elevilor”.

 

Reprezentantul ISJ Călăraşi, Magdalena Tuţă: „Şcoala voastră este foarte frumoasă, iar pe zi ce trece văd lucruri şi mai frumoase în comuna dumneavoastră”

 

Inspectorul școlar de istorie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, Magdalena Tuţă, a precizat: „După o slujbă aşa de frumoasă şi cuvinte aşa de emoţionante, vă spun sincer că şi eu am emoţii. Începutul anului şcolar este, ca de fiecare dată, cu emoţii, pentru copii în primul rând, mai ales pentru cei mici, pentru cei care păşesc pentru prima dată în curtea şcolii, într-o sală de clasă, pentru cei de la grădiniţă, pentru cei de clasa a V-a, dar şi pentru cei mai mari, de clasa a VIII-a. Părinţii au şi ei emoţii. Şcoala voastră este foarte frumoasă, iar pe zi ce trece văd lucruri şi mai frumoase în comuna dumneavoastră. Am venit în urmă cu nişte ani la Jegălia şi arăta bine şcoala, dar acum arată şi mai bine. Îi rog pe părinţi să fie alături de şcoală, să fie alături de copiii dânşilor, să îi ocrotească, dar şi să îi dojenească atunci când trebuie. Eu vă doresc un an şcolar cu sănătate, bucurii, realizări. Inspectoratul Şcolar Judeţean este alături de dumneavoastră, de copii, de cadre didactice. Colegilor mei le doresc putere de muncă. Nu este uşor, ştiu că avem mereu de întâmpinat provocări, le vom trece cu bine. Domnului primar, de asemenea, îi doresc putere de muncă şi pentru că ştiu că are planuri măreţe, atât pentru unităţile de învăţământ, cât şi pentru comunitate, îi doresc succes în tot ceea ce se gândeşte să realizeze. Colegei mele, doamnei director Cristina Dumitru, îi doresc să fie la fel de puternică şi să îşi ducă la îndeplinire toate planurile pe care le are cu tot ceea ce vrea să facă în această şcoală. M-am bucurat când copiii au cântat imnul României şi când au spus rugăciunea Tatăl nostru’. Este clar că suntem o echipă. Succes”.

 

Primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile: „Odată cu începerea anului şcolar, am o bucurie pentru că, în sfârşit, comuna prinde viaţă”

 

Primarul localităţii Jegălia, Aurel Vasile, a menţionat: „Odată cu începerea anului şcolar, eu, ca primar, nu am emoţii, ci am o bucurie pentru că, în sfârşit, comuna prinde viaţă. Începând de astăzi (n.r. – luni, 10 septembrie), părinţii, bunicii, o să circule tot timpul prin faţa primăriei, vor veni la şcoală şi la grădiniţă cu copiii şi atunci, putem să interacţionăm foarte bine. Pentru mine este o bucurie, pentru că a fost cam pustie comuna fără aceşti copii. Dacă la Gâldău discutăm de o grădiniţă nouă şi un nou loc de joacă, aici deja discutăm despre cu totul altceva. Îmi doresc pentru acest an să folosiţi voi, elevii şi cadrele didactice, cât mai mult Centrul Cultural, pentru că aveţi tot ceea ce trebuie ca să exersaţi acolo toate activităţile în care vă implicaţi. Aş vrea să le mulţumesc foarte mult cadrelor didactice şi, în special, femeilor de serviciu pentru implicarea lor activă în cursul acestei veri. Această şcoală şi această grădiniţă funcţionează în condiţii optime, iar muncitorilor le datorăm totul. Vreau să îi rog pe părinţi să se implice şi în actul educaţional al copiilor, adică să fie alături de cadrele didactice. Mi-aş dori cu multă bunătate, să fiţi mai aproape de profesori, atunci când aceştia solicită ajutorul vostru, pentru că altfel nu vom putea să performăm. Copiii au tot ce le trebuie, iar eu sunt sigur că din acest moment, aşa cum în activităţile sportive se aude de Jegălia, şi în activităţile şcolare se va auzi. Vreau să fiţi şi mândri că sunteţi cetăţenii acestei comune. Vă doresc succes, iar premiile şi premierile din partea primăriei vor exista atât timp cât şi rezultatele din partea voastră sunt. Clasa a VIII-a, mult succes. Doamne ajută!”

 

Cristina Dumitru: „Mulţumesc domnului primar pentru susţinerea acordată atât elevilor, cât şi cadrelor didactice”

 

Cristina Dumitru i-a mulţumit edilului şef pentru tot sprijinul pe care îl acordă şcolii.

„Datorită implicării primăriei şi a Consiliului Local, datorită implicării primarului Aurel Vasile, şcoala noastră arată atât de bine în momentul actual. Avem o şcoală modernă, dotată din toate punctele de vedere. Avem cadre didactice competente, calificate şi un mediu optim în care copiii dumneavoastră pot să aducă performanţe pentru ei şi pentru şcoală. Şcoala noastră s-a schimbat şi dorim şi mentalitatea în timp să se schimbe spre bine. Fiecare sală de şcoală în clasă este dotată cu mobilier nou, cu table inteligente, cu videoproiectoare, laptop-uri, calculatoare, ecrane de proiecţie, table magnetice şi lista este lungă. Grădiniţa, de asemenea, este una frumoasă, nouă din toate punctele de vedere, cu cadre didactice care perseverează. Mulţumesc domnului primar pentru susţinerea acordată atât elevilor, cât şi cadrelor didactice, care, la sfârşit de an şcolar, în funcţie de rezultatele pe care le-au obţinut, au fost răsplătiţi cu premii semnificative. Domnule primar, să vă dea Dumnezeu sănătate, să ne susţineţi în continuare la fel”.

O elevă de clasa a II-a i-a încântat pe cei prezenţi cu un moment artistic. Aceasta a cântat o melodie prin care a transmis că deşi vacanţa de vară este apreciată de toţi copiii, şcoala este locul unde întotdeauna elevii se întorc cu plăcere.

Sorin Leuştean, şef post poliţie, a transmis un mesaj din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acesta a afirmat că va veni în sprijinul şcolii pentru a preveni incidentele ce ar putea perturba desfăşurarea orelor de curs, a adresat un bun venit elevilor şi le-a urat un an şcolar fără incidente.

 

Festivitatea s-a încheiat cu sunetul clopoţelului

 

Festivitatea de început de an şcolar s-a încheiat cu sunetul clopoţelului şi cu un mesaj final al directoarei şcolii.

„Bine aţi venit, bobocei, la grădiniţă şi bine aţi venit, cei din grupa mică. Preşcolarii noştri sunt însoţiţi pe parcursul acestui an şcolar de domnişoarele educatoare. Dragi elevi de clasa a VIII-a, am un mesaj şi pentru voi la acest început de an şcolar. Este un an mai greu, la sfârşitul căruia vă aşteaptă un examen, o evaluare care pe care va trebui să o treceţi cu brio. Vă doresc să aveţi sănătate şi la finalul acestui an şcolar să treceţi cu brio evaluarea şi să ne vedem la liceu. Nu va fi uşor, dar, la final, munca voastră va fi răsplătită.  Eu vă doresc succes şi un an şcolar foarte bun”, a conchis Cristina Dumitru.